Topp 10: Anfallare i Allsvenskan

Silly Season Sverige räknar ner till den allsvenska starten 2013 med att köra en topp 10 lista fram till den 31 mars då den allsvenska premiären äger rum. Många supportrar har väntat länge på revansch sen fjolårssäsongen, många har förväntningar att leva upp till och andra ska etablera sig i Sveriges högsta division i fotboll.

Här nedan följer en topp 10-lista med anfallare:

10. Pär Ericsson, Mjällby AIF

Kommentar: Har haft det oerhört tufft i IFK Göteborg sedan han anslöt från närmsta rivalen GAIS. Har dock hittat rätt i Mjällby och är inne på en ny utlåning den här säsongen. Mjällby borde antagligen försöka köpa loss honom för att kunna få pengar för honom senare, om pengar finns till att köpa loss honom. Är teknisk och målfarlig varje gång han beträder straffområdet och lär bli en av nyckelspelarna i Mjällby den här säsongen.

9. Viktor Prodell, Åtvidabergs FF

Kommentar: Var fenomenalt bra under våren 2012 tillsammans med Magnus Eriksson och bildade ett magiskt radarpar. Sen lämnade Eriksson för belgiska klubben Gent, då tappade Prodell och gick mållös ur väldigt många matcher. Nu har Daniel Sjölund hamnat i rampljuset inför säsongen och det kan få Prodell att slappna av och fokusera på att hitta en lösning på höstens måltorka. Krävs att han kan skapa målchanser på egen hand den här säsongen för att Åtvidaberg ska producera mycket mål.

8. Gunnar Thorvaldsson, IFK Norrköping

Kommentar: Har imponerat sedan Norrköping värvade honom och visade prov på att han har ett bra målsinne. Är en väldigt huvudstark spelare som är nyttig i offensivt straffområde. Visade under hösten att han kunde leverera utan att ha Shpetim Hasani bredvid sig och det gör att tränaren Janne Andersson kan luta sig tillbaka och känna att han har en pålitlig målskytt. Vet vart han ska befinna sig för att peta in bollarna som kommer in i straffområdet.

7. Tokelo Rantie, Malmö FF

Kommentar: Gjorde sig ett namn direkt under hösten när han kom till Malmö. Var oklart om han skulle stanna, men han är kvar i Malmö och det ska de vara glada för. Han gjorde en mycket bra insats under Afrikanska mästerskapen och förde hemmanationen Sydafrika till en kvartsfinalplats. Har en fantastisk fysik med både bra snabbhet och styrka, dessutom en vass avslutare gör honom till ett stort hot mot backarna.

6. Moestapha El Kabir, BK Häcken

Kommentar: Ett spännande nyförvärv som Häcken gjort. Har dessutom en radarpartner i Makondele som kommer ge honom många fina passningar och det kommer gynna El Kabir. I Mjällby fick han göra mycket ensam vilket han dock gjorde bra. Fick med sig fina erfarenheter från Serie A-matcherna i Cagliari där han gjorde mål i debuten borta mot Roma. Saknar det sista lilla steget för att kunna etablera sig utomlands, kanske tar det klivet i Häcken.

5. Lasse Nilsson, IF Elfsborg

Kommentar: Väldigt bra under Elfsborgs guldsäsong där han kunde pusta ut efter att guldet var säkrat. Utryckte hur nervös han hade varit vilket visar hur mycket fotbollen betyder för honom. Han är en humörspelare somliga stunder, men det har blivit mindre av det de senaste säsongerna vilket har höjt honom som spelare. Får Bangura bredvid sig den här säsongen, ett spännande sammarbete som har alla möjligheter att lyckas.

4. Magnus Eriksson, Malmö FF

Kommentar: Imponerade i Åtvidaberg, men i efterhand var det ett misstag att sticka till Gent där han hamnade i frysboxen och vantrivdes. Nu är han tillbaka i Allsvenskan och har gjort bra matcher för Malmö på försäsongen. Kan passa in bra i Malmö där han dock inte kanske blir samma MVP-spelare som han var i Åtvidaberg. Men har kvalitéer som kan göra hans medspelare bra precis som i Åtvidaberg.

3. Mohamed Bangura, IF Elfsborg

Kommentar: Den mest uppsnackade värvningen den här säsongen och frågan är hur kan lever upp till förväntningarna och lyckas hantera all press som ligger på honom. Har enorma kvalitéer som man kan begära av en anfallare, han är även vissa defensiva kvalitéer som gör att han också kan användas som en offensiv mittfältare. Kan även leverera bollar och kan bli en bra framspelare till Lasse Nilsson. 

2. Erton Fejzullahu, Djurgårdens IF

Kommentar: Med dunder och brak värvades han in till Djurgården och levererade direkt för ”Blåränderna”. Har den här säsongen stor press på sig från djurgårdsfansen att bli skyttekung och har fått chansen av Erik Hamrén i landslagstruppen mot Irland och Slovakien när Alexander Gerndt lämnade återbud. Har riktigt vassa avslut som får många målvakter att drömma mardrömmar. Kan mycket väl bli skyttekung den här säsongen.

1. Tobias Hysén, IFK Göteborg

Kommentar: Har en given plats i landslagstruppen och har utvecklats till en bra ledare under hans år i Göteborg som gjort honom till lagkapten. Har en mycket vass vänsterfot och är väldigt snabb vilket gjort att han kommit fram till mycket målchanser, men har varit förföljd att missa mycket under den senaste säsongen där hela Göteborg hade det tufft. Känns som att det kan släppa den här säsongen eftersom Göteborg blivit mer samspelat nu.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply