TOPP 10: Allsvenskans mest värdefulla klubbar

Sveriges mest värdefulla fotbollsklubbar

Allsvenskan är i full gång och det ser ut som om vi kommer få bevittna ännu en extremt spännande säsong i Allsvenskan. Malmö FF leder serien just nu, men både IFK Norrköping och IFK Göteborg ligger hack i häl. En sak är säker – det finns flera vändningar och nagelbitare kvar som kommer påverka vem som tar hem Allsvenskan 2016.

Härom veckan kom det också uppgifter som sade att Allsvenskan närmar sig en andra Champions League-plats för första gången någonsin. För att det ska hända måste dock minst ett lag ta sig till Europa League i höst. Det blir inte bara en sportslig boost för svensk fotboll om det händer, utan även en ekonomisk guldgruva. Kanske kan våra svenska lag öka sitt marknadsvärde och tävla med ännu större ligor i Europa?

Hur ser läget ut just nu i Sveriges klubbar sett till marknadsvärdet? Vi på Silly Season Sverige har tagit fram Sveriges tio mest värdefulla klubbar sett till deras totala marknadsvärde.

De rikaste klubbarna i Sverige

Vi har tidigare gjort en del andra granskningar av Allsvenskan. Vi har listat Allsvenskans tio mest värdefulla spelare, de yngsta lagen i Allsvenskan, Sveriges tio bästa domare, bästa spelarna i Allsvenskan, de mest olojala spelarna i Sverige och åtta anledningar att älska vårt egna Allsvenskan. Du har väl heller inte missat vår undersökning av Allsvenskans bäst betalda spelare 2015/2016?

Uppgifter är hämtade från statistiksidan Transfermarkt och listans innehåll baseras på hur värdefulla de svenska klubbarna är sett till spelare, tränare och stab.

Nu sätter Silly Season Sverige igång listan över Allsvenskans mest värdefulla klubbar.

 

10. Helsingborgs IF

TOPP 10: Allsvenskans mest värdefulla klubbar

Helsingborgs IF är inte längre den stormakt man var för fem år sedan. Då var man ständigt med och utmanade om guldet, men nu får man snarare slåss om ett nytt kontrakt med en extremt sträng ekonomi. Kanske kan ett snart helrenoverad Olympia väcka HIF tillbaka till liv igen? Deras totala marknadsvärde beräknas ligga på 77 miljoner kronor.

Sidor: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply