Tjeckiens trupp EM 2016 – tjeckiska fotbolls EM-truppen 2016!

Tjeckiens trupp EM 2016 - Tjeckiska fotbolls EM-truppen 2016!

Tjeckien spelartrupp Fotbolls-EM 2016

Tjeckiens EM-trupp 2016Tjeckiens trupp EM 2016? Tjeckien vann ganska överraskande grupp A, en grupp som majoriteten trodde skulle vinnas av Holland men så blev det inte. Tjeckien tog 22 poäng på de 10 matcher som man spelade i kvalet och tog bland annat full pott i båda mötena med Holland, likaså med Turkiet. Tillsammans med Island och Turkiet tog sig Tjeckien sig vidare från gruppen och kan vara en underdog i sommarens turnering.

Det tjeckiska landslaget har mycket att tacka Petr Čech för. Målvakten var den mest avgörande faktorn i lagets kvalificering, detta samtidigt som man spred ut målskyttet över matcherna och inte vann med några jättesiffror i en match för att förlora en annan, likt Holland. Här kan du läsa mer om Tjeckiens laguppställning inför EM 2016 i Frankrike och vilka spelare i Tjeckiens herrlandslag i fotboll som ingår i Tjeckiens EM-trupp 2016.

Tjeckiens EM-trupp 2016

Förbundskapten Pavel Vrba har nog inte haft några problem med att välja den tjeckiska truppen till fotbolls-EM 2016 i Frankrike. Tjeckiens trupp inför fotbolls-EM 2016 är nu fastställd. I Tjeckiens EM trupp 2016 hittar vi bara ett fåtal spelare från Tjeckiska ligan. Den tjeckiska EM-truppen utgörs till stor del av utlandsproffs som utgör grunden i truppen. Dessa spelare blir nog de som i slutändan bildar startelvan.

  • Odds att Tjeckien vinner EM (vinnarodds): 101.00
  • Odds att Tjeckien går vidare från gruppen: 2.25
  • Odds att Tjeckien vinner gruppen: 9.00
  • Odds att Tjeckien kommer sist i gruppen: 2.50

Tjeckiska EM-truppen i fotboll 2016

EM-grupp: grupp D
Ranking: 13 på UEFA-rankingen.
Förbundskapten: Pavel Vrba

Tjeckiens herrlandslag i fotboll EM 2016Här är alla spelare som ingår i den Tjeckiska EM-truppen. Tjeckiens EM-trupp består av 25 fotbollsspelare och 3 målvakter. Det är nedanstående spelare som utgör Tjeckiens bästa fotbollsspelare och som ska försöka vinna EM-guldet åt Tjeckien:

Målvakter: Petr Čech (Arsenal), Tomáš Koubek (Slovan Liberec) and Tomáš Vaclík (Basel)

Försvarare: Theodor Gebre Selassie (Werder Bremen), Roman Hubnik (Viktoria Plzen), Pavel Kaderabek (Hoffenheim), Michal Kadlec (Fenerbahce), David Limbersky (Viktoria Plzen), Daniel Pudil (Sheffield Wednesday), Tomas Sivok (Bursaspor), Marek Suchy (Basel)

Mittfältare: Vladimir Darida (Hertha Berlin), Borek Dockal (Sparta Prague), Daniel Kolar (Viktoria Plzen), Ladislav Krejci (Sparta Prague), David Pavelka (Kasimpasa), Jaroslav Plasil (Girondins Bordeaux), Tomas Rosicky (Arsenal), Jiri Skalak (Brighton and Hove Albion), Josef Sural (Sparta Prague)

Anfallare: David Lafata (Sparta Prague), Tomas Necid (Bursaspor), Milan Skoda (Slavia Prague)

Tjeckiens bästa målskytt i EM-kvalet (inklusive kval och Playoff):

Bořek Dočkal: 4 mål

Spelarna i Tjeckiens EM-trupp som kan avgöra

Bořek Dočkal: Stod för fyra av lagets mål i kvalet och ska vara den som ska avgöra för Tjeckien mot storlagen. Det blir dock ingen lätt uppgift då man bland annat har Spanien och Kroatien i truppen.

Tomáš RosickýMittfältaren har haft en skadefylld säsong i Arsenal 

Petr Čech: Lagets största stjärna är utan tvekan Petr Čech. Arsenals målvakt anses vara en av de bästa i Europa och mycket kommer för Tjeckiens del att avgöras om 33-åringen gör en bra turnering eller inte.

Tjeckiens spelprogram i EM 2016

Tjeckiens chanser att ta sig vidare från grupp D som etta eller tvåa är ganska höga sett till oddsen, men förhoppningarna om att knipa en slutspelsplats är ändå ganska goda då även de 4 bästa treorna i EM tar sig vidare. En seger i premiären mot Tjeckien är troligen helt avgörande för om det skall bli fortsatt spel eller inte för Vrba mannar.

Tjeckiens EM-matcher i Frankrike

När spelar Tjeckien sin första match i EM 2016? Tjeckiens första EM match är mot Spanien den 13 juni 2016 kl 15:00 på Stadium de Toulouse i Toulouse. Tjeckiens nästa match i fotbolls-EM 2016 är den 17 juni 2016 kl 18:00 mot Kroatien på Stade Geoffroy Guichard i Saint-Étienne.

Vilka lag har Tjeckien i sin EM-grupp? Tjeckien spelar i EM-gruppen Grupp D. De lag som spelar i Grupp D utöver Tjeckien är Spanien, Kroatien och Turkiet. För datum och speltider för Tjeckiens matcher mot Spanien, Turkiet och Kroatien se Tjeckiens spelprogram i gruppspelet. Där får du reda på all  information du behöver veta om Tjeckiens matcher i fotbolls-EM 2016!

Här kan du se samtliga Fotbolls-EM 2016 grupper – ett bra sätt att få en överblick över alla grupper i fotbolls-EM 2016. Se även vår EM guide 2016 som är en bra sammanställning över sådant som är viktigt inför EM 2016, såsom spelschema för EM 2016, TV-tider fotbolls-EM 2016 och  vilka kanal som sänder matcherna i EM 2016vart landslagen kommer att bo, Fotbolls-EM 2016 arenor som kommer att användas i Frankrike m.m

Vanliga frågor om Tjeckiens EM trupp 2016

Ifall du har några frågor om Tjeckiens EM-trupp 2016 så kan du enkelt droppa en kommentar så försöker vi besvara frågorna om den Tjeckiska truppen inför EM 2016 så gott det går. Denna artikel kommer även att löpande uppdateras med startelvor, fakta, odds, statistik om spelarna och Tjeckiska landslaget inför Tjeckiens enskilda EM-matcher. Därutöver kommer vi att försöka besvara av de vanligaste frågorna du kan tänkas ha rörande Tjeckiens EM-trupp 2016.

Flera andra länder har släppt sina trupper till sommarens EM-slutspel. Frankrike, Tyskland, Spanien, England, Italien, Island och Sverige har alla gått ut med vilka spelare de kommer ha med sig till turneringen och det förstnämnda laget ses även som favoriter till att vinna turneringen. Här kan du läsa mer om de Svenska, Italienska, Spanska, Engelska, Franska och Tyska EM-trupperna som är de mest intressanta för oss i Sverige.

Läs mer om EM-trupperna och Tjeckiens förutsättningar inför sommarens EM-slutspel 2016

Svenska EM-truppen 2016

Bästa målvakterna i EM 2016

Bästa backarna i EM 2016

Bästa anfallarna i EM 2016

Prispengar fotbolls EM 2016

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply