Sverige bragdvände mot Frankrike – klara för U21-EM

Efter den inledande 2-0-förlusten i Frankrike var det inte många som gav Sverige en chans i detta returmöte. Men ack så fel de hade.

Det började också på allra bästa vis. Kraftpaketet Isaac Kiese Thelin nickade in 1-0 på hörna efter bara några minuters spel. MFF:s succeförvärv var inte färdig där. Efter en kvart var det även han som utökade ledningen med ett välriktat vänsterskott, kallt framspelad av anfallskollegan John Guidetti.

3-0-målet, som då såg ut att bli det avgörande, kom till efter en hörna där Oscar Lewickis skott styrdes på en fransk spelare och in i mål. Innan det hade fransmännen bränt ett jätteläge när Bahebeck var fri med Carlgren i det svenska målet.

Men det skulle hända mer på Örjans Vall. När Frankrike gjorde 3-1, som då tog dem vidare på bortamål, via Laywin Kurzawa med bara minuter kvar såg det mycket mörkt ut. Men det här U21-landslaget har visat prov på moral förr och man skulle göra det igen. Högerhörnorna var lyckosamma för Sverige matchen igenom, och det skulle visa sig igen bara minuten senare. En väl inslagen boll landade vid Lewickis, som satt högerfoten till och 4-1 var ett faktum.

Vilda glädjescener utbröt och man kan nu se fram emot slutspelet i Tjeckien 17-30 juni 2015.