Arber Zeneli kan byta landslag

Den svenska mittfältstalangen kan välja bort Sverige

Arber Zeneli öppnar för att byta landslag till Albanien. Det berättar Heerenveen-mittfältaren i en intervju med Voetball International idag. 

– Min pappa hoppas att jag väljer Albanien, säger 21-åringen till den holländska tidningen. 

Arber Zeneli var med i den svenska U21-EM-trupp som i somras tog hem EM-guld i Tjeckien. Där uteblev dock speltiden för den förre Elfsborgsmittfältaren som nu berättar att han kan byta landslag.

– Förbundskaptenen har inte talat med mig men albanska journalister har redan börjat skriva om det. Jag har inte bestämt mig ännu. Min pappa hoppas att jag väljer Albanien eftersom vi kommer därifrån men min mamma tycker om båda länderna väldigt mycket. Jag är född i Sverige och det landet gav mig en chans att utvecklas, säger Zeneli till Voetball International.

Kan bli aktuell för EM-spel

Både Sverige och Albanien spelar i sommar EM i Frankrike och för Sveriges del väntar även ett OS där Zeneli med allra största säkerhet kommer vara en av nyckelspelarna. Trots det berättar den vindsnabbe yttermittfältaren  att valet kan falla på Albanien för att öka sin chanser att få spela EM.

– Jag kan få en chans att spela EM med Albanien. Jag har inget svar på vad jag gör om båda vill ha mig. Rent rationellt tänkt så kan jag komma längre med Sverige, de har verkligen en grupp lovande spelare. Men Albanien finns också i mitt hjärta, säger han till Voetball International.

Läs gärna vår lista med fem potentiella skrällar i den svenska EM-truppen där Arber Zeneli finns med som bubblare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply