Tidlösa Benitez mot den pressade Allegri

Champions League sparkades igång i veckan med flera fina matcher för oss tittare att bevittna. Och visst får vi säga att de italienska klubbarna klarade sig väl resultatmässigt, även om det finns mer att önska från främst Juventus, som bara fick med sig en poäng från Parken.

Om vi annars tar och tittar i spåkulan kan vi nog få se ett magiskt San Paolo på söndag. Napoli var tillbaka i finrummet med en medvind starkare än på mycket länge. Seger mot finalisten Borussia Dortmund med 2-1 och dessutom en drömstart på säsongen med full pott i Serie A hittills. Gonzalo Higuain pangade in öppningsmålet mot tyskarna i veckan, och den egna produkten Lorenzo Insigne tryckte dit veckans snyggaste frisparksmål. Rafael Benitez har med några få matcher i bagaget visat vilken enastående manager han är.

I samma stund har Milan ett typiskt Rossoneri-problem. Skador. Alla dessa skador som drabbar de rödsvarta börjar bli ren vardag i Milano. Stephan El Shaarawy är borta efter att han dragit på sig en skada i samband med lite trixande efter träning, Kaká har återvänt och i princip direkt slagit sig ner på skadelistan och Giampaolo Pazzini är även han borta. Listan är betydligt längre och det är inte direkt konstigt att Alexandre Pato sågade Milan ner till knäskålarna vad gäller skadeeländet. I veckan var det en darrig och mycket tveksam insats mot Celtic på San Siro. Ska vi vara ärliga förtjänade inte Milan att vinna matchen mot skottarna, som gång på gång pressade tillbaka det skadedrabbade laget. I ligaspelet finns det dessutom ett stort frågetecken med blott fyra poäng på tre ligamatcher. 

Till helgens match kan spelare som Ignazio Abate, M’Baye Niang och talangen Riccardo Saponara vara tillbaka till spel. Viktiga tillskott för Massimiliano Allegri som behöver sina byggstenar att leka med taktiskt. För mot ett numera väl organiserat och vasst Napoli, kommer det krävas taktiska förändringar och vassa idéer under matchens gång. Spelare som kan ändra matchbilden, som kan bli avgörande. Frågan är om Allegri har tillräckligt med alternativ till det.

Napoli, som dessutom är helt skadefritt, kommer tillbaka hem till kanske världens mest euforiska plats i fotbollsvärlden. Upplevelsen från onsdagens möte mot Borussia Dortmund var på en nivå som sällan skådas i dagens fotboll, och jag får själv gåshud av att bara tänka tillbaka på stödet från läktarplats. Och det lär bli dramatiskt på söndag igen, med ett Napoli som har en serieledning att försvara och ett Milan som måste börja prestera.

Känslan är att klockan tickar allt snabbare för Massimiliano Allegri, samtidigt som Rafa Benitez tidlösa tillvaro i Neapel bara har börjat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply