Thorvaldsson räddade Norrköping två gånger om

Domare Michael Lerjeus satte pipan i mun och satte igång matchen mellan IFK Norrköping och AIK på Nya Parken inför 9173 åskådare.

Hemmalaget tryckte på direkt och skapade ett flertal chanser, men ändå så var det AIK som tog ledningen – och det i matchens första riktiga anfall för AIKs del i den tjugonde spelminuten. Viktor Lundberg slog ett inlägg ifrån höger som hamnade vid Daniel Gustavsson fötter och han klippte till, men dock på en täckande Norrköpingsförsvarare och istället kom bollen fram till Celso Borges som kyligt lade in bollen i mål från några meter.

Detta var enbart startskottet för bortalaget som skapade ett allt större tryck, vilket även resulterade i ett flertal fina lägen. Viktor Lundberg brände två utomordentligt fina chanser under den första halvleken och dessutom hade man en stolpträff från yttermittfältaren Martin Mutumba efter en fin prestation. 0-1 till AIK stod sig däremot halvleken ut och ledningen var fullt rättvis.

Under den andra halvlekens start så hade Norrköpings tränare, Janne Andersson, fixat till lagets defensiv, samtidigt som AIK var trygga i sig själva och låg rätt i positionerna. Därför blev det ofta så att Norrköping allt för ofta slog den långa bollen som AIK-försvaret relativt enkelt kunde nicka undan.

Men tillslut lyckads hemmalaget med sina crossbollar när mittbacken Morten Skjönsberg slog en långt svepande djupledsboll som ställde båda AIKs mittbackar och efter en skarv ifrån Christoffer Nyman, så hade Gunnar Thorvaldsson sekunderna senare lobbat över Ivan Turina i bortalagets mål och nu var det alltså kvitterat till 1-1 i den sjuttiotredje spelminuten.

Men efter kvitteringen så var matchen långt ifrån över. Kwame Kari-Kari drev bollen utanför straffområdet och fick på en riktig kanon som Norrköpingsmålvakten, David Nilsson, hade lite problem med och därmed så släppte han ut en retur. Där stod Daniel Gustavsson framför ett tomt mål, men dessvärre för hans och AIKs del så stod han för en alltför dålig bollmottagning och istället fick han vrida och vända innan avslutet kom iväg – och då räddade Nilsson bollen återigen.

Varken Norrköping eller AIK nöjde sig där. Båda lagen ville framåt och gå för tre poäng. Och det såg även ut som de sistnämnda skulle resa hem med just detta när Kari-Kari bombade in 2-1 till Solnaklubben från nära håll i den åttiofjärde spelminuten.

AIK bakade, fullt logiskt, nu hemåt och därför blev man mycket förvånade när IFK Norrköping återigen kvitterade och det enbart tre minuter efter AIKs andra ledningsmål för dagen. Det var Mathias Florén som en bit utifrån bortalagets straffområde slog ett väldigt fint inlägg, som Gunnar Thorvaldsson ack så elegant skarvade vidare till det bortre hörnet via huvudet och där seglade bollen majestätiskt in i mål och 2-2 var ett faktum.

Mer hände inte i matchen och hemmalaget Norrköping lyckades alltså två gånger om – båda gångerna via Gunnar Thorvaldsson – kvittera och matchen som slutade 2-2 var en riktig rysare.