Tevez förlängde Juventus sanslösa svit

Det vankades heta känslor på Juventus Stadium denna söndag, när Juventus och Torino skulle göra upp om poängen i Derby della Mole. Gästerna kom till mötet utan att ha segrat mot stadsrivalen sedan 1995 och utan att ha gjort mål på motståndet sedan 2002. Dessa smått absurda siffror skulle komma att stå kvar, även efter slutsignalen.

För det var hemmalaget iklätt svart och vitt som inledde målskyttet, trots att Torino chockade med ett ribbskott redan i den tionde minuter. Efter en halvtimmes spel kunde argentinaren Carlos Tevez skjuta in ledningsmålet för Juventus. Ett mål som innebar att anfallaren går upp i delad skytteligaledning med Fiorentinas Giuseppe Rossi.

Med uddamålsledningen i behåll skulle sedan Juventus komma ut till den andra halvleken, hängivet om att hålla i sin formidabla statistik mot just Torino. Några ströchanser skapades åt båda håll, men under större delen av halvleken var det ändå ’Juve’ som höll i taktpinnen, styrde och ställde med högt bollinnehav.

Därför kom aldrig Torino till någon kvittering. I stället noterades Juventus för sin 17:e raka match utan förlust, samtidigt som man befäster sin plats i ligaledning – med hela nio poäng ner till tvåan Roma.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply