bet365

Tänker stämma Fifa – på nio miljarder

Colombia åkte ut ur VM mot Brasilien i kvartsfinal. Och mycket berodde på domaren som gjort alldeles för många dåliga domslut, ur colombiansk synvinkel.

En advokat vid namn Aurelio Jimenez från det utslagna landet satt bänkad framför matchen, men en rad dåliga domslut blev för mycket och han fick senare uppsöka sjukhus med hjärtsvikt. Nu har han bestämt sig för att gå vidare med detta, och tänker därför stämma Fifa på den nätta summan av nio miljarder kronor.

– Jag mådde väldigt dåligt. Mitt hjärta var krossat, min rytm var ur balans och mina släktingar tog mig till akuten på sjukhuset. Jag var omringad av min barnbarn som grät väldigt mycket, säger Jimenez till BBC.

Spelare som vittne

För att ta hjälp i domstolen tänker han använda sig av storspelare som vittnen. Däribland stjärnorna Pelé, Diego Armando Maradona, David Ospina och James Rodriguez. 74-åringen ska även ta hjälp av internationella domare som ska ha undersökt videobilder från matchen.

Den gigantiska summa pengar han kräver tycker han känns rimlig då även andra matcher ”skadades” av domarinsatserna.

– Jag bestämde mig för att stämma Fifa i Colombias juridiska system eftersom det var många felaktigheter relaterade till domarna under VM i Brasilien som skadade många länder och deras landslag. Bland dem Colombias lag. Dessutom skapade Fifas domare stor moraliskt skada och ångest för Chile, Uruguay, Colombia, England, Uruguay, Mexiko och Costa Rica.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply