Syrianska säkrade allsvenskt kontrakt

Syrianska FC hade en viss press på sig när man i den sista allsvenska omgången tog sig an Kalmar FF på hemmaplan. Vid förlust eller vid ett oavgjort resultat, kunde kvalspelet vara ett faktum för Södertäljes stolthet. Men något sådant behövde man aldrig oroa sig för, då man tog komandot direkt och vann med välförtjänta 3-0, samtidigt som GIF Sundsvall föll hemma mot Häcken med uddamålet.

De rödgul-randiga hemmalaget var det mer hungrigare sådana och var i ett större behov av tre poäng, än redan mittenlåsta Kalmar FF. Detta var också någonting man visade direkt när man var det klart hetare laget framåt på lördagseftermiddagen. Den blygsamma publiksiffran, på 3109, fick se hemmalaget ta komandot i den första halvleken, som dock slutade mållöst. Kalmars store skyttekung, Abiola Dauda, fick kliva av efter redan 12 minuters spel och var en avgörande faktor till Kalmars tama anfallsspel i lördagens match.

I den andra skulle samtliga tre mål falla in bakom Etrit Berisha. Det första kom i den 63:e matchminuten när Louay Chanko hittade fram till Dinko Felic med en frispark, som han snyggt nickade in till 1-0.

Syrianska fortsatte att mata på och utökade också sin ledning tre minuter senare. Återigen var det Louay Chanko som stod för assisten, när hans hörna nådde Sharbel Touma som dunkade in 2-0 på volley.

Gästerna från den småländska östkusten var inte alls med i matchen denna lördagseftermiddag. Man hade inte mycket mer än en sjundeplats att spela för och det syntes även i spelet. Syrianska fortsatte istället framåt och ville utöka sin ledning, något man också gjorde i den 83:e matchminuten. Efter att Etrit Berisha bjudit på en tavla, när han misslyckades med att boxa bort bollen, kunde Anders Bååth enkelt dunka in bollen i krysset.

Syrianska tog en välförtjänt och enkel seger hemma i Södertälje och säkrade ett allsvenskt kontrakt även för nästa år. GIF Sundsvall kommer att få kvala med Superettans Halmstads BK, efter hemmaförlusten mot BK Häcken med 1-2. Kalmar föll ner från plats sju till plats tio, på samma poäng som Djurgården och Åtvidabergs FF.