bet365

Uppgifter: Qatar Hyr in Fotbollsfans till VM 2022!

Qatar hyr in Fotbollsfans till VM 2022

Qatar hyr in Fotbollsfans till VM 2022. Videoklipp med påstådda ”falska fans” som har deltagit i paraderna i Qatar sprids globalt.

Enligt webbplatsen Mediano rör det sig om migrantarbetare i landet som betalas av Qatar för att spela fotbollsälskare. Qatar påstår däremot att de är riktiga fotbollsfans. Expressen är på plats för att ta reda på faktan.

Kvällen innan VM börjar har en massa människor samlats utanför The Westin Doha Hotel & Spa för att välkomna det brasilianska landslaget. Många har Neymar-masker på sig, liksom tröjor från populära brasilianska klubblag som Corinthians, Flamengo, Santos och Fluminense. Gruppen sjunger och dansar i väntan på att turneringen ska börja.

Det finns dock många aspekter som skiljer sig från det genomsnittliga brasilianska supportermötet. Till exempel en stor vit flagga med Mohammed bin Thani, emiren av Qatar. Även indiska flaggor och människor i gulgröna tröjor som stöder Brasilien trots att de befinner sig i Qatar.

Här kan ni se speltips inför VM 2022 i Qatar!

Detta påminner om de påstådda ”falska fansen” som var förra veckans mest omtalade ämne innan fotbolls-VM började.

Fifa och Qatars svar angående om Qatar hyr in Fotbollsfans

Qatars Supreme Committee for Delivery & Legacy (SC), det organ som organiserar VM 2022 i Qatar, kämpar mot anklagelser om att fansen inte finns på riktigt. I ett mail till Expressen skriver de:

”Fans från hela världen – bland dem många som gjort Qatar till sitt hem – har bidragit till den goda atmosfären på senaste tid. Bland annat genom parader och genom att välkomna de deltagarna länderna på sina hotell.”

Mailet fortsätter:

”Flera journalister och tyckare på sociala medier har ifrågasatt huruvida dessa är ’äkta’ fans. Vi kan fullständigt avfärda dessa påståenden, även om de gör oss besvikna. 

Qatar, precis som resten av världen, består av en mångfald av fotbollsfans där många känner starkt emotionellt för ett flertal nationer.” 

”I olika delar av världen har fans olika traditioner och olika sätt att fira. Detta kan stå i skarp kontrast till vad man är van vid i Europa eller Sydamerika, men det innebär inte att deras passion för fotbollen är mindre autentisk.” 

På frågan om Qatar på något sätt betalar dem, antingen genom en lön eller saker som matchtröjor och matchbiljetter, får Expressen inget svar.

Fifapresidenten Gianni Infantino går dagen innan VM-starten till stenhård attack mot påståendena om att det skulle röra sig om ”fejkade” fans.

”Kan någon som ser ut att komma från Indien inte hålla på Tyskland? Detta är rasism. Ren rasism. Ni måste stoppa det. Alla i världen har rätt att heja på vem de vill.”

LÄS MER: Gianni Infantinos bisarra uttalande natten innan VM 2022 i Qatar!

LÄS MER: Oddsa och streama matcherna här på samma ställe!

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply