Lionel Messi förd till sjukhus – Copa América kan vara i fara

Barcelona-stjärnan fördes till sjukhus i natt med ryggskada

Lionel Messi och hans Argentina spelade träningsmatch mot Honduras under natten till lördagen. Barcelona-stjärnan kunde dock inte spela färdigt matchen då han fördes till sjukhus efter en smäll mot ryggen.

Argentina är i full gång med sina förberedelser inför Copa América som inleds om lite mer än en vecka. I natt genrepade man mot Honduras i ett möte som slutade 1-0 till Argentina efter att Gonzalo Higuain gjort matchens enda mål. Det var däremot inte några vidare glädjescener trots segern med tanke på att lagkaptenen Lionel Messi fick utgå redan i den 64:e minuten med en befarad ryggskada. Anfallsstjärnan fördes direkt från Estadio del Bicentenario till sjukhus för att undersöka smällen.

Riskerar att missa turneringen

Det argentinska fotbollsförbundet skriver följande i ett uttalande: ”Messi fick en smäll mot ryggslutet och revbenen”, men mycket mer än så vet man inte i nuläget.

– Det var en rejäl smäll mot ryggen. Jag vågar inte fastställa någon diagnos, det är för tidigt att säga något mer just nu, sa förbundskaptenen Gerardo Martino efter matchen.

Copa América firar i år hundraårsjubileum och kommer därför att spelas i USA, även lag från Nord- och Mellanamerika är inbjudna. Argentina inleder turneringen den 6:e juni mot de regerande mästarna Chile, sedan väntar Panama och Bolivia. Man har inte vunnit turneringen sedan 1993 och det vore därför ett rejält avbräck ifall Messi inte kan delta.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365