bet365

Jorge Sampaoli tar över argentinska landslaget?

Jorge Sampaoli tar över argentinska landslaget?

Ryktas bli förbundskapten i hemlandet

Jorge Sampaolis dagar i Sevilla närmar sig ett slut. Tränaren kommer att tacka ja till ett erbjudande om att bli argentinsk förbundskapten, rapporterar Football Espana.

Efter en imponerande säsong med Sevilla har Jorge Sampaoli varit en jagad man. Bland annat har tränaren kopplats ihop med Inter och Barcelona. Nu ser det ut som att 57-åringen i stället kommer att lämna klubbfotbollen för att ta över ett landslag. Sampaoli kommer att tacka ja till att bli argentinsk förbundskapten, uppger Football Espana.

Det argentinska fotbollsförbundet påstås resa till Spanien inom en snar framtid för att slutföra avtalet med Sampaoli.

Ett år kvar

Det kommer dock inte bli billigt för argentinarna att plocka in tränaren. Sampaoli har ett år kvar på sitt kontrakt med Sevilla. För att Argentina ska få loss honom kommer man behöva att betala cirka 1,5 miljoner euro till den spanska klubben.

Dessutom hävdas det att Sampaoli och det argentinska fotbollsförbundet inte är helt överens om alla detaljer i det potentiella avtalet mellan parterna. Tränaren vill ha ett kontrakt som sträcker sig till efter VM 2022, men förbundet vill bara erbjuda honom ett kontrakt till efter VM i Ryssland nästa år.

En kort period

Sampaoli blev Sevillas tränare under sommaren 2016. Efter endast en säsong i föreningen kan han vara på väg att lämna.

Om tränaren väljer att ta bli förbundskapten i Argentina är det inte första gången han tar hand om ett landslag. Mellan 2012 och 2016 var argentinaren förbundskapten för Chile och ledde nationen till två raka titlar i Copa America.

Fler nyheter om spansk fotboll

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply