Swansea vann enkelt mot Valencia

Matchen började drastiskt, för Valencia. Redan i den tionde minuten blev Valencias Adil Rami utvisad. Det var Wilfried Bony som kom fri och blev neddragen av just Rami. Även fast Bony passade på att spela över lite, så belönades alltså Rami med rött kort. 1 man kort redan efter 10 minuter var en tung start på den kommande uppförsbacken.

Fem minuter senare var Wilfried Bony i händelsernas centrum igen. Denna gången som målskytt. Fint assisterad av Michu, sköt han in 1-0 bakom Valencia-målvakten Vicente Guaita.

2-0 för Swansea kom efter 58 minuter. Michu snappade upp en mycket fin djupledspass utav Alejandro Pozuelo inne i motståndarnas straffområde, och väl där gjorde spanjoren inga misstag. Ett kyligt skott, och 2-0 var ett faktum.

I den 62:a minuten kom matchens höjdpunkt. Swansea fick en frispark ungefär 10 meter utanför straffområdet. Jonathan De Guzman klev fram och gick på skott. Ett välplacerat skott seglade snyggt in i Valencias nätmassor. Mycket snyggt.

Resultatet stod sig matchen ut. Swanseas tränare Laudrup är nog mycket nöjd med en seger mot Valencia, på bortaplan. Valencia har nog en del frågetecken att räta ut.