Sveriges spelschema Nations League

Sveriges spelschema Nations League

Sveriges spelschema Nations League – så spelar Sverige i Nations League!

Det är dags för den första upplagan någonsin av Nations League. För svensk del så kommer det att bli spel i Division B samt Grupp 2, och vi ska därför titta på Sveriges spelschema Nations League. Det här gör vi för att se hur det blågula landslaget kommer att spela sina matcher i den här turneringen.

Det är något som kommer vara viktigt. För faktum är att hur går Sverige till EM är något som faktiskt påverkas av det här. Förvisso inte till största delen, men det finns ändå lite hopp för framför allt de sämre lagen. Men det gäller också en extra livlina för de större nationer som inte lyckas att kvala in.

I övrigt ska vi säga att det är ett bra sätt för att få bättre matchning för de olika lagen. Det har ju länge varit så att vissa lag valt vänskapsmatcher enbart för att kunna höja sin egen ranking, nu blir det slutar på den saken. Istället får de även chansen att matchas i tävlingsmatcher mot jämnbra lag.

Sveriges spelschema Nations League

Sverige Nations League – här är alla Sveriges matcher i Nations League!

För svensk del så kommer det faktiskt att bli väldigt tuffa matcher. Nästan så tufft som det kan bli. För även om Sverige inte kommer att spela i samma division som de allra bästa lagen, så blir det ändå tufft motstånd i gruppen. Det svenska spelschemat i Nations League är viktigt att hålla reda på. För på det sättet kan du se alla matcher Sverige spelar i Nations League. Det är ju alltid kul att hålla koll på.

Det handlar nämligen om att Turkiet och Ryssland kommer att möta Sverige. Hur kommer det här då att gå? Ja, det blir tufft, och framför allt kommer omgång två och tre – där Sverige möter Ryssland respektive Turkiet på bortaplan – kommer att bli något att bita i. Bra resultat här och Sverige kan absolut komma att vinna gruppen. För så bra är trots allt det svenska laget. Inte minst med hjälp av den tydliga matchplan som förbundskapten Janne Andersson har satt upp.

Så förutom svenska landslaget spelschema Nations League så får vi ju även hoppas på att killarna göra ett bra jobb. Med tanke på att några av stjärnorna försvunnit så kan det bli extra intressant att se vad Janne lyckas åstadkomma.

Sveriges matcher i Nations League

Datum Hemmalag Bortalag Odds TV-kanal
2020-09-05 Sverige Frankrike Nations League spelschema 2018 Nations League live stream
2020-09-08 Sverige Portugal Nations League spelschema 2018 Nations League live stream
2020-10-09 Kroatien Sverige Nations League spelschema 2018 Nations League live stream
2020-10-12 Portugal Sverige Nations League spelschema 2018 Nations League live stream
2020-11-12 Sverige Kroatien Nations League spelschema 2018 Nations League live stream
2020-11-15 Frankrike Sverige Nations League spelschema 2018 Nations League live stream

Därför skapades Nations League av UEFA

Det fanns förstås flera anledningar till varför UEFA valde att dra igång det här projektet som heter Nations League. Både officiella och inofficiella orsaker. En sak, som dock inte har nämnts, var nog att få ordning på världsrankingen. Till exempel så är Wales och Polen länder som utnyttjat det här systemet.

Bland annat gjordes det genom att spela träningsmatcher mot lågt rankade lag. Då vann de här länderna, och seglade snabbt upp på rankingen. Det här får det europeiska fotbollsförbundet nu bort genom Nations League.

Men en av de större anledningarna var ju förstås att försöka göra landslagssäsongerna mellan mästerskapen mer intressanta. Nu byts smått betydelselösa vänskapskamper ut mot tävlingsmatcher, något som faktiskt kan göra att laget i fråga går till EM. Ja, för via NL (Nations League) kan de olika landslagen kvalificera sig för EM-slutspelet 2020.

Sveriges spelschema Nations League 2018

Sveriges förutsättningar i Nations League – kan gå till EM 2020!

Det är förstås svårt att säga exakt var Sverige står inför den här turneringen. Men det vi kan säga är att det ändå kunde sett värre ut. För hade Sverige hamnat i Division A hade det blivit betydligt svårare motstånd, men då hade det också varit enklare att ta sig till EM.

Nu gäller det till exempel att Sverige måste vinna Division B för att kunna ha en chans att gå till EM 2020. Det som först måste göras är att slå ut två bra länder. Det finns ett Ryssland och Turkiet som har exakt samma planer som Blågult.

Det svenska landslaget har, med tanke på att det här är Division B, hamnat i ett tufft läge. Men å andra sidan så vet en inte exakt var en har Turkiet. Fortsätter de sin svaga form? Då kan säkert Sverige vinna hemma och kryssa borta. Samma sak gäller för Ryssland, som aldrig imponerande särskilt mycket i VM 2018 på hemmaplan – även om de tog sig till åttondelsfinal.

När vi tittar på Sveriges spelschema Nations League så kan vi även se att truppen verkar innehåller ganska många spelare från VM 2018. Det trots att det samtidigt kommer att bli lite förändringar med förstås under resans gång. Att en som Granen kommer finnas med. Förutom en straffskytt av rang så är han ju också en riktig förebild i truppen, och jätte i bak i mittlåset och en ledare för hela den svenska truppen.

Sveriges spelschema Nations League

Sveriges spelschema Nations League – alla grupper i turneringen

Det finns alltså totalt fyra division, och fyra grupper i varje division.Vi vet ju nu att Sverige kommer spela i B-division och grupp 2. I den här divisionen får vi bland annat sällskap av länder så som Bosnien och Hercegovina, Danmark och Tjeckien.

Den svåraste och bästa divisionen är Division A. Här finns ju lag som Spanien, England samt även Tyskland och Frankrike tillsammans med Italien, Belgien och många fler. Inte minst Island. När vi tittar på den sista divisionen, som heter D, så ser vi lite mer blåbärsnationer. Det är då lag som i vanliga fall är slagpåsar, säg Makedonien, Gibraltar och Malta finns. Nu får de dock lite roligare motstånd då de ställs mot varandra. För ett komplett spelschema Nations League så kan du titta här.

A-divisionen

Grupp 1: Tyskland, Frankrike och Nederländerna,
Grupp 2: Belgien, Schweiz och Island
Grupp 3: Italien, Portugal och Polen
Grupp 4: Spanien, Kroatien och England

B-divisionen

Grupp 1: Ukraina, Slovakien och Tjeckien
Grupp 2: Sverige, Ryssland samt Turkiet
Grupp 3: Bosnien och Hercegovina, Nordirland och Österrike
Grupp 4: Wales, Irland och Danmark

C-divisionen

Grupp 1: Skottland, Israel och Albanien
Grupp 2: Ungern, Grekland, Estland och Finland
Grupp 3: Slovenien, Cypern, Bulgarien och Norge
Grupp 4: Montenegro, Serbien, Rumänien samt Litauen

D-divisionen

Grupp 1: Lettland, Georgien, Kazakstan och Andorra
Grupp 2: Moldavien, Luxemburg, Vitryssland samt San Marino
Grupp 3: Azerbajdzjan, Färöarna, Malta och Kosovo
Grupp 4: Makedonien, Armenien, Liechtenstein och Gibraltar

Sveriges spelschema Nations League

Så spelar Sverige i turneringen

Sverige mot Turkiet, hemma

Det kommer alltså att börja med en hemmamatch mot Turkiet, något som kan bli avgörande direkt här. För blir det förlust här så kanske Sveriges chanser grusas direkt. Så för svensk del så gäller det att försvara för kung och fosterland. Kanske rent av satsa på att vinna också. En svensk trepoängare hade gjort susen här.

Ryssland mot Sverige, borta

Nu börjar det väldigt svåra. För Sverige ska spela mot värdnationen av VM 2018. Även om de tappa en del spelare sen dess, något som även Sverige gjort dock, så blir det tufft. Matcherna borta mot Ryssland är aldrig enkla. En poäng här hade dock varit guld värt här.

Turkiet mot Sverige, borta

Ännu en tuff bortamatch för Sverige. Kan det bli en poäng eller vinst här så sätter det Sverige i förarsätet. Men det blir inte enkelt på något sätt. Men kanske kan Blågult ställa till med en skräll som borta mot Turkiet inför VM-kvalet 2002.

Sverige mot Ryssland, hemma

Det avslutas med Ryssland hemma. Det brukar säga att lag ska vinna hemma och kryssa borta. Kan Sverige göra det så lär det bli gruppseger här. Men vi vet att ryssarna kommer bli farliga, så det känns som en tuff match. Egentligen fyra matcher som kan sluta precis hur som helst. Nu vet vi i alla fall Sveriges spelschema Nations League och kan titta på alla Sveriges matcher i Nations League.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply