Sveriges herrlandslag kommer inte deltaga på Fotbollsgalan

Kommer inte att vara en del av galan

Svenska herrlandslaget kommer inte att delta på årets upplaga av Fotbollsgalan, anledningen till detta är att laget är på landslagsamling. Bara eventuella pristagare kommer dyka upp för sina respektive prisceremonier.

Sveriges herrlandslag med Erik Hamrén i spetsen kommer att befinna sig i Stockholm för att förbereda sig inför lagets första playoff-möte mot Danmark den 14:e november. Detta meddelades under fredagen. Landslagssamlingen kommer ta plats på Friends Arena, där landslaget kommer att träna hela veckan fram till lördagens match. Trots detta kommer stora delar av Hamréns lag inte ha möjlighet att delta på årets Fotbollsgala som tar plats i Globen den 9 november, däremot dyker eventuella pristagare kortfristigt upp.

– Eventuella pristagare kommer att vara där i samband med sina respektive prisceremonier. Efter dem åker de direkt tillbaka till samlingen. De spelare som var med och vann U21–EM i somras kommer också att kunna delta när laget ska hyllas, säger Håkan Sjöstrand, generalsekreterare på Svenska fotbollsförbundet till DN.

Zlatan Ibrahimovic spekuleras kunna ro hem sin tionde Guldboll och såklart diskuteras det om huruvida han kommer komma eller inte.

– Om han vinner kommer han att närvara vid ceremonin, men han åker tillbaka till spelarhotellet direkt efter, säger Håkan Sjöstrand.

”Fullt fokus på matchen som gäller”

På frågan varför landslagsledningen valt att göra på detta sätt svarar Sjöstrand följande:

– Det är herrlandslagets viktigaste matcher på väldigt länge. Erik Hamrén har beskrivit situationen inför matcherna som ett 50/50-läge, och då är det ofta detaljerna som avgör. Från att vi samlas på måndagen är det fullt fokus på matchen som gäller. Det handlar också om att sända ut en signal till motståndaren att vi inte tänker lämna någon detalj till slumpen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply