Valde Iran – nu kan Ghoddos spels för Svenska Landslaget

Valde Iran - nu kan Ghoddos spels för Svenska Landslaget

Valde först bort Sverige – nu kan han spela i VM-kvalet

Östersunds anfallare Saman Ghoddos gjorde det tydligt att han tänkte välja att spela för det iranska landslaget, ett land där han har sina rötter, istället för Blågult. Men nu verkar det kunna bli en tvärvändning. Innan förbundskaptenen Janne Andersson kan han komma att representera Sverige.

Det var ett svårt beslut att ta för Saman Ghoddos. Östersunds stjärna har under den här säsongen blivit en av Fotbollssveriges främsta spelare, och då blev han så klart aktuell för landslaget.

Men istället för att låta lotten falla på det blågula landslaget så valde Ghoddos helt enkelt att ta beslutet att spela för Iran.

Nu kan Ghoddos spela för Sverige

Den 24-årige Malmö-pågen var i den senaste landslagssamlingen uttagen för Iran. Men dock fick han aldrig någon speltid, något som nu kan öppna upp för att Ghoddos rent av spelar för Sverige redan till nästa landslagssamling.

– Han funderar och kan ansluta till den här truppen i så fall, vi har lämnat en plats öppen, säger förbundskaptenen Janne Andersson, enligt Fotbollskanalen.se.

-Han ska lämna besked på fredag senast. Han tyckte att det kom väldigt plötsligt på här om dagen och ville fundera några dagar., vilket jag har stor respekt för.

Sverige möter i de avslutande omgångarna Luxemburg och Nederländerna, och Blågult har sakerna i egna händer för att nå VM i Ryssland 2018.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply