Östersund FK Pengar Kris – Behöver 10 miljoner på en vecka

Östersund FK pengar kris - 10 miljoner på en vecka!
bet365

Östersund FK pengar kris – befinner sig för närvarande i en kris och måste få in 10 miljoner KR för att hålla sig flytande. Östersunds FK måste få in tio miljoner kronor under nästa vecka, men från det positiva perspektivet så vann de sitt kval mot Falkenberg – men stannar kvar i Super Ettan.

”Hade vi inte klarat kvalet hade vi lämnat in konkursansökan i dag” säger Tom Pripp, tillförordnade ordförande, enligt ÖP.

Östersund FK Pengar Kris – Men Vann sitt Kval

Östersunds FK vann sitt kval mot Falkenberg men stannar kvar i Superettan. Nästa krisbesked kom dock kort därefter då klubben fick veta att de måste få ihop tio miljoner kronor inom en vecka. Deras öde avgörs den 21 november av licensnämnden.

”Hade vi inte klarat kvalet hade vi lämnat in konkursansökan i dag. Att tro att vi att ska reparera ekonomin när vi inte bedriver elitfotboll är naivt” säger Tom Pripp på en presskonferens, enligt ÖP.

”Licensnämnden prövar om en fotbollsklubb har en ekonomi där man uppfyller vissa kriterier. Där ska vi försöka övertyga licensnämnden att det går att bedriva verksamheten under hela 2023.”

Om Östersund inte får godkänt av licensnämnden kommer deras plats i Superettan att gå till Sandviken, rapporterar Arbetarbladet.

 Hur blir det inför 2023 för Östersund FK?

Östersunds FK befinner sig i en pengakris och måste samla in 10 miljoner kronor inom en vecka för att hålla sig flytande. Om de inte når detta mål kommer de att bli nedflyttade till Superettan. Klubben försöker för närvarande övertyga licensnämnden om att de kan bedriva verksamhet under hela 2023, men deras öde avgörs den 21 november.

Östersund FK har haft lite ekonomiska svårigheter under en längre period nu, Östersunds FK fick betala nästan 3,8 miljoner av sitt coronastöd – detta överklagas, men det är bara grädden på mosen. Nu får vi som sagt besked den 21 november om vi kommer kunna se fotbollsklubben Östersund FK i liv under 2023.

Såklart blir man ju lite nyfiken på att se vad spelarna i Östersund FK får ut i lön, här kan ni läsa om vad Östersund FKs spelare tjänar.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply