bet365

Officiellt: Dalkurd värvar Oke Akpoveta

Officiellt: Dalkurd värvar Oke Akpoveta

Lämnar IK Frej för konkurrenterna

Superettans bäste målskytt Oke Akpoveta lämnar sin nuvarande klubb IK Frej för att sluta upp med seriekonkurrenterna Dalkurd, en övergång som har ryktats vara på gång ett tag.

Oke Akpoveta är Superettans skyttekung och en eftertraktad spelare. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen skall ett klubbyte för Akpovetas del varit på gång ett tag och nu har det gjorts officiellt. Den bäste målskytten i Superettan, Akpoveta, lämnar sin nuvarande klubb IK Frej för att ansluta till konkurrenterna Dalkurd.

– Dalkurd spelar den typen av fotboll som jag jag vill spela, säger Akpoveta enligt Fotbollskanalen.

Målsprutan har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över två och ett halvt år med Superettan nykomlingarna.

– Jag har mött Dalkurd två gånger och de spelar den typen av fotboll som jag jag vill spela, jag har inte sett nåt lag spela den typen av fotboll i superettan. Dessutom så har de potential att nå allsvenskan vilket också är mitt mål, säger Akpoveta till klubbens hemsida.

Sedan Superettan drog igång tidigare under våren så har den nigorianske anfallaren redan hunnit med att pricka in tio stycken fullträffar för Frej och det innebär att han för närvarande leder skytteligan i Superettan. Akpoveta har hittills imponerat på många men framförallt sin nya klubb.

– Det är en bra anfallare som kommer att vara nyttig för oss. Han har under våren visat att han behärskar väldigt mycket fotboll genom sitt fina spel, säger sportchefen Adil Kizil.

Akpoveta uttalar sig även om de nya hemmasupportrarna som han har fått och enbart i positiva ordalag.

– Jag vet att Dalkurd har många supportrar över hela världen. När klubben spelar utanför Borlänge har de 4000-5000 supportrar på plats. Många av fansen har skrivit till mig senaste dagarna och undrat ifall jag är på väg, så det känns skönt nu att det är officiellt. Jag ser fram emot att spela inför er och visa upp vad jag kan, säger skyttekungen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply