Officiellt: Markus Holgersson till Ålborg

Officiellt: Markus Holgersson till Ålborg

Ålborg värvar Markus Holgersson

På torsdagsförmiddagen står det klart att svenske Markus Holgersson skriver på ett tvåårskontrakt med danska Ålborg.

Förra sommaren var Markus Holgersson uttagen till det svenska landslagets trupp mot Norge för en träningsmatch, nu är 30-åringen klar för en ny klubb. På torsdagsförmiddagen blev det officiellt att försvararen flyttar till Ålborg där han skriver på ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Den före detta Helsingborgs IF-spelaren kommer spela klart säsongen i cypriotiska Anorthosis Famagusta innan han flyttar till landet i södra Norden.

– Det känns väldigt bra att ha fått klart för kommande säsong redan nu. Dels att en så anrik och professionell klubb visar intresse, dels för avslutningen här nere på Cypern. Jag behöver inte oroa mig för transferfönstret utan kan fullt fokusera på Anorthosis, där vi nu jagar en av europaplatserna i ligan, säger den förre Helsingborg-spelaren till Alltid Fullsatt.

Holgersson berättar även varför det blev just Ålborg.

Allan Gaarde, sportchefen i AaB, tog kontakt. Vi hade ett långt och bra samtal där de berättade om klubben, förutsättningarna, organisationen och målbilden. Dessutom beskrev Allan den kravbild de har på mig eller den spelare som de sökte. De har gjort en grundlig research och är tidigt ute vilket jag anser som väldigt professionellt och visar på att de har en plan för framtiden.

Holgersson har tidigare spelat i bland annat Helsingborgs IF, New York Red Bulls och Wigan Athletic.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply