Officiellt: Joel Ekstrand klar för Bristol City

Försvararen blir lagkamrat med Gustav Engvall

Joel Ekstrand återvänder till England. Championship-klubben Bristol City meddelar att man skrivit ett ettårskontrakt med svensken.

Joel Ekstrand anslöt sig till Watford 2012 på lån, och skrev ett permanent kontrakt med klubben året därefter. Men sedan dess har svensken haft svårt att imponera, framförallt efter den korsbandsskada han ådrog sig i fjol. Därför blev det ingen fortsättning för 27-åringen i Watford när hans kontrakt löpte ut tidigare i somras, och han har stått utan klubb sedan dess. Det ryktades om en övergång till Leeds för försvararens del, men i sista stund valde man att plocka in Pontus Jansson från Torino istället.

Klar för Championship-klubb

Nu står det klart att Ekstrand återvänder till den engelska fotbollen. Det är Bristol City som har värvat spelaren på fri transfer och erbjudit honom ett kontrakt som sträcker sig över ett år. Ekstrand blir den andre svensken att ansluta sig till Championship-klubben den här sommaren, då man nyligen värvade IFK Göteborgs Gustav Engvall.

– Joel är en toppspelare, fylld av Championship-erfarenhet. Vi har haft honom i träning och undersökt hans gamla skada och jag och min personal är säkra på att han kommer bli en utmärkt förstärkning för klubben, säger tränare Lee Johnson till klubbens officiella hemsida.

Mittbacken spelade för Helsingborgs IF och Udinese innan han skrev på för Watford.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply