Officiellt: Emil Krafth klar för Bologna

Emil Krafth lämnar Helsingborgs IF

Helsingborgs IF bekräftar att man säljer sin guldklimp till Serie A-klubben. U21-landslagsmannen skriver på ett femårskontrakt med laget.

En flytt till utlandet har varit på tapeten länge för Helsingborgs talangfulle högerback Emil Krafth. Under den senaste tiden har det ryktats om en flytt till Serie A och Bologna för den svenske U21-landslagsmannen, som tyvärr för hans del missade U21-landslagets bragd i EM tidigare under sommaren. Han har imponerat stort i HIF sedan han anlände till klubben från Östers IF 2012.

Klar för Bologna

HIF presenterar på sin officiella hemsida att en övergång till Bologna nu är klar för nyligen fyllda 21-åringen. Lagets huvudtränare Henrik Larsson inser att det är ett tungt tapp för sitt Helsingborg, men han medger att han är glad för ynglingens skull.

– Emil har varit en tongivande spelare och gjort mycket för HIF. Han är ung med stor talang och jag önskar honom all lycka till i hans nästa steg i fotbollskarriären, säger HIF:s manager Henrik Larsson till hemsidan.

Någon prislapp har inte offentliggjorts, men det är bekräftat att han skriver på för de nästkommande fem åren.

”Hoppas ta nya steg i karriären”

Krafth, som hann göra hela 74 matcher för Helsingborg trots sin ringa ålder, är själv mycket positivt inställd till sin flytt.

– Jag vill tacka alla fantastiska fans och klubben för min tid hos HIF. Det har varit fantastiska år och väldigt lärorikt. Jag har utvecklats mycket som fotbollsspelare och hoppas kunna ta nya steg i min fotbollskarriär nu.

Högerbacken slog igenom rejält i Allsvenskan säsongen 2013 då han inte bara lyckades göra ett mål utan även 4 assist, då han inledde säsongen som 18-åring. Sedan dess har intressenterna funnits där, men nu när han har tagit ytterligare steg i sin utveckling och blivit en av Allsvenskans bästa spelare var tajmingen rätt att lämna den svenska högstadivisionen för att ta nya kliv i sin karriär och utveckling.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply