Sundsvall hemma: Bajensyndromet

Är det bara jag eller har resultaten faktiskt börjat se någorlunda bra ut under de senaste matcherna? Tänk på det; kryss mot Sundsvall, seger mot J-Södra, seger mot GAIS, förlust mot Landskrona och vinst mot Brage. Tio av femton möjliga poäng, och bara en förlust. För oss på Söder känns detta som något nytt, men faktum är att det inte alls är så – detta händer varje år, när alla har slutat tro. Låt mig presentera för er: Bajensyndromet.

Under de tio sista matcherna den föregående säsongen förlorade Hammarby bara en enda match, då var det mot Brommapojkarna borta med 2-1. Några av lagen man lyckades slå var klubbar så som Falkenberg, Ängelholm och Degerfors. Ytterligare en gång: när det är kört, då spelar Hammarby som bäst.

Året innan kanske inte var ett lika tydligt exempel på detta – 2011, året då vi nästan fick kvala för att hänga kvar i Superettan – men det understryker trots allt min tes. ”Bara” tre segrar på de fem sista matcherna, men glöm inte att en av dessa var den brutala 5-2-slakten hemma mot J-Södra – en match där Björn Runström i övrigt nätade (det minns jag av den anledningen att det så sällan faktiskt hände). De övriga segrarna togs mot Ängelholm samt Västerås borta.

Antagligen, om man nu vågar utmana jinxen, borde man nästan spika att åtminstone två av dessa fyra kvarvarande matcher blir segrar för vår del – för om något sådant kan hända så är det just nu när inte jävel där ute tror på det. 

Funderar på att försöka släpa med mig bruden till Nya Söderstadion, så vi kanske faktiskt ses där? Ha det bra tills dess, då är det Degerfors som gästar. Men innan det, nu på lördag, är det Varberg borta. 

Christian Sundqvist

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply