Landskrona hemma – det går bra, utan Kennedy

Anfallsfotboll är knappast något som vi på Söderstadion brukar få i överflöd. Bajens spel har, inte bara under det gångna året men snarare under de senaste säsongerna, varit allt mer fjösigt. Man har haft problem med att nå fram till motståndarnas kassar och även vid seger så är det sällan man är nöjd med vad man ser. Dagens möte mot Landskrona var ett undantag, men fira inte för det, för med lycka kommer misslycka. För även om kvällens möte slutade i en seger så finns det mycket att anmärka på…

Innan kvällens möte mot Landskrona har jag vid flertal enskilda tillfällen kritiserat herr Berhaler för spela Besara uppe på topp – det gör jag fortfarande. Varför? Tillåt mig…

Först och främst, om du tittar på och analyserar Nahirs 1-0-mål så kan du enkelt dra följande slutsats:

Nahir är inte van vid att spela som anfallare. Under sin tid i Assyriska fick han oftast mer centrala roller där han fick något av en personlig yta, oftast som offensiv mittfältare och en slags bro mellan de centrala- och offensiva delarna i laget. Nu när han spelas tillsammans med Sundin, uppe på topp, tvingas han samspela med någon annan och utifrån den individuella, mer frigående spelare som han är så är inte detta det mest optimala sättet att nyttja honom på. Det är hans mål, i slutet av första, ett utmärkt exempel på. Skottet som sedan blev till mål avlossades ifrån en central positionering, strax utanför straffområdet – precis där en offensiv mittfältare ska befinna sig vid ett anfall.

Jag klagar självklart inte på målet – för all del, världsklass. Men jag menar att det lika bra kunde ha blivit av med Nahir i en annan roll, och Schuler på topp med Sundin istället.

Okej, förlåt. Jag lyckas alltid hitta något att tjata på – det är lite av min grej – jag är en riktigt gnällkärring, fast man. Låt oss försöka peppas lite inför GAIS-matchen på torsdag istället. Någonting som har förvånat mig under de senaste matcherna är hur pass självstädniga våra spelare har blivit. Vi känns inte längre alls lika beroende av Kennedy som vi var tidigare. De två matcherna innan denna har slutat i seger för oss grönvita. Laget har vuxit i hans frånvaro och även om man saknar ett viss drag uppåt i banan så börjar nu andra ta plats; som Timisela till exempel.

Men det ska trots allt ses som något positivt att det finns saker att förbättra, för utan förändring så står man bara still. Även om jag väldigt ofta brukar såga Bajens spel så är det just det som skapar min längtan inför vad jag bjuds på i nästa match. Som jag sa i det tidigare blogginlägget – det luktar Allsvenskan. GAIS borta på torsdag klockan 19:00. Forza.

Christian Sundqvist

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply