Damlandslaget föll – mot GAIS P16

GAIS gjorde enda målet

Sveriges damlandslag föll med 0-1 i genrepet till EM-kvalet mot GAIS P16. Om några dagar tar sig det svenska damlandslaget an Danmark i en väldigt viktig kvalmatch till EM-slutspelet för damer 2017. För att öva försvarsspel valde då förbundskapten Pia Sundhage att möta GAIS P16-lag, ett av de bättre ungdomslagen i landet.

På förhand var matchen omdiskuterad och omdebatterade på sociala medier och även av Sportbladets reporter Jennifer Wegerup. Men matchen i sig blev en lugn historia.

GAIS enda målet

Det enda målet i matchen som spelade i tre 30-minutersperioder gjordes av GAIS. Men trots förlusten är inte det svenska damlandslaget missnöjda.

– De fick spela runt oss, men det får de gärna göra. Hellre det än att de får spela igenom oss som ju har varit lite av ett problem tidigare, säger damlandslagets assisterande tränare Lillie Persson.

Amanda Ilestedt skadad

Landslagets Amanda Ilestedt fick kliva av skadad innan den första halvtimman var avklarad. Huruvida hon kan vara med på onsdagens kvalmatch mot Danmark är oklart, men ett besked väntas komma under dagen.

Sverige leder sin EM-kvalgrupp med sex poäng på två matcher, tre poäng före just Danmark. Danskorna har dock en match mindre spelad och imponerade stort när de vann med klara 4-0 hemma mot Moldavien. För Sveriges del har det blivit en 0-3-vinst på bortaplan, även det mot Moldavien, samt en ny 3-0-vinst senast hemma mot Polen. En vinst på onsdag mot Danmark och Sverige tar ett jättekliv mot 2017 års EM-slutspel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply