• Error, no group ID set! Check your syntax!

Officiellt: Bangura till superettanklubb

Officiellt Bangura till superettanklubb

Bomben: Mohamed Bangura klar för Dalkurd i Superettan

Superttanklubben Dalkurd rustar inför den nya säsongen. Idag gjorde man klart med stjärnan Mohamed Bangura som senast spelade i den Kinesiska klubben Dalian.

Mohamed Bangura värvades från Värnamo till AIK 2010 och gjorde succé direkt. Efter två fina säsonger i Stockholmsklubben värvades han som en stjärna till skotska Celtic. Men succén uteblev och tiden i den skotska storklubben präglades av utlåningar till AIK, och sedan Elfsborg. Efter en mindre lyckad sejour i Turkiet återvände Bangura till AIK under säsongen 2015 där han var en bärande spelare och en stark bidragande orsak till att laget kunde knipa åt sig en tredjeplats och bärga en kvalplats till Europa League.

Succélaget Dalkurd har sedan klubben bildades så sent som 2004, klättrat i seriesystemet och under sin debutsäsong i svenska Superettan höll man sig ifjol med i racet om uppflyttningsplaceringarna långt in på hösten. Man hamnade till slut på en hedrande 4e plats. Inför den förra säsongen höjdes ögonbrynen på klubben från Borlänge gjorde klart med profilstarka spelare som Dusan Djuric och Rawez Lawan. Och nu ansluter alltså nästa profil till klubben. Bangura kostar inte klubben någon övergångsavgift då han efter den förra säsongen bröt kontraktet med sin kinesiska klubb Dalian Yifang.

”Känns mycket bra att ha kommit till Dalkurd. Jag kommer till en ung förening med ambitioner att spela högre upp i seriesystemet. Jag har sett Dalkurd spela fotboll och det är ett sätt jag föredrar att spela fotboll på. Mina förväntningar på säsongen är att vi självklart ska ta steget upp till Allsvenskan. Vi måste vara ödmjuka inför uppgiften och jobba hårt för att nå dit. Har en hälsning till fansen och det är att vara positiva och ge oss stöd säsongen ut. Jag är övertygad om att vi kan fortsätta den här resan tillsammans och på så sätt åstadkomma nya triumfer. Jag önskar dessutom alla en god fortsättning på det nya året. Vi ses på läktarna!” säger Mohamed Bangura till Dalkurds hemsida.

Dalkurd har sedan tidigare gjort klart med målsprutan Richard Yarsuvat från Norrby.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply