Officiellt: Kenny Pavey klar för Assyriska

Officiellt: Kenny Pavey klar för Assyriska

Assyriska – Kenny Paveys nya klubbadress

Efter åtta säsonger i AIK står det klart att Kenny Pavey lämnar den svenska huvudstadsklubben och skriver på för Assyriska.

Kenny Pavey kommer från och med årsskiftet att spela i Assyriska, det blev klart under fredagen. Södertälje-klubben bekräftar på sin hemsida att engelsmannen har skrivit på ett kontrakt och Pavey själv säger till Fotbollskanalen att han är nöjd med beslutet.

– Jag har skrivit på ett kontrakt med Assyriska. När jag hade alla förutsättningar framför mig var det ett enkelt beslut, säger han till Fotbollskanalen.

– Assyriska har varit väldigt tydliga och verkligen visat att de vill ha mig. Jag vill vara så nära Stockholm som möjligt. Jag har haft Tor-Arne Fredheim som tränare i Ljungskile. Och sedan är känslan att vi blir ett topplag med tanke på att de slutade

Överenskommelsen sträcker sig över den kommande säsongen, men vad som händer därefter är oklart. Dock tänker engelsmannen endast på nuet och ser fram emot att ansluta till sitt nya lag.

– Det ska bli väldigt kul att träffa alla nya lagkamrater, tränare, fans och folk inom klubben, säger han.

“Jag är väldigt flexibel”

Spelaren själv beskriver sig som en flexibel spelare som kan spela på flera olika positioner på banan.

– I Ljungskile spelade jag som högerback i början, sedan flyttades jag upp till högermittfältet. Jag var en av få som gjorde mål och då flyttades jag till sist upp till anfallspositionen. Jag är väldigt flexibel och spelar där tränaren vill ha mig så den frågan kanske du ska ställa till Tor-Arne eftersom det var han som flyttade på mig hejvilt, haha! Personligen tycker jag att jag är effektiv högre upp i banan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply