Officiellt: Hammarby IF värvar Björn Paulsen

Värvar dansken för fyra miljoner kronor

Hammarby fortsätter att värva spelare. Efter att ha tidigare ha värvat från MLS har man nu signerat med dansken Björn Paulsen.

Hammarby IF hade en tuff vårsäsong och låg efter sommaruppehållet på kvalplats till Superettan. Fansens ångest började då Bajen redan, för bara ett par år sedan, tagit sig upp till Allsvenskan igen efter en 5-årig sejour i den näst högsta divisionen i svensk fotboll.

Stockholms-klubben gjorde dock en stark upphämtning och var ett av de lagen, tillsammans med Malmö FF, som släppte in minst mål under hösten i Allsvenskan. Det räckte dessutom till att Bajen skulle klättra upp på säker mark.

Dansk tränare – danska spelare

Gerhson Koffie, från MLS-klubben New England Revolution, blir nu den nye Bajen-tränarens förste nyförvärv, men dock inte det sista. Redan i dag kom nästa. Esberjs-spelaren, Björn Paulsen, ansluter sig till klubben från Stockholm efter att ha tillbringat en säsong med Eberjs. Tidigare har han tillhört Sönderjyske i sex säsonger. Paulsen är högermittfältare och är född 1991, och med sina 1,91 centimeter blir han dessutom en av de längsta spelarna i både Hammarby och Allsvenskan.

I den danska ligan har Björn Paulsen spelat 20 matcher och gjort två mål. Han kommer kosta Hammarby fyra miljoner kronor.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply