Varberg borta: Vad finns kvar att göra?

Sex poäng upp till kvalstrecket, visserligen en match mindre spelad, men fortfarande bara sex poäng upp. Visst låter det bra? Men Hammarby vore inte Hammarby om det inte vore för Murphys lag (ja, ni vet den om att det alltid skiter sig när det bara kan gå bra). Den synliga nackdel som vi kan finna i allt detta är främst den korta tid som är kvar och det faktum att spelarna nu kan känna lukten av ett kvalspel – när pressen börjar smyga fram.

Fotbollen kan vara mycket förvirrande ibland och därför är det svårt att veta hur det ska gå till. Hur kan Hammarby nå kval? Hur ser det egentligen ut? I dagsläget ligger Hammarby på en femteplats, med 44 poäng och med sex poäng till ett kval. Framför oss, på en fjärdeplats, finner vi dessutom Degerfors, med tre poäng ner till oss och tre upp till Sundsvall. Dessa matcher är kvar att spela:

Sundsvalls spelschema:

Falkenberg hemma
Assyriska borta
Brage hemma
Landskrona borta

Degerfors spelschema:

Hammarby borta
Falkenberg hemma
Assyriska borta

Hammarbys spelschema:

Degerfors hemma
Ängelholm borta
Östersund hemma

Med största sannolikhet kommer Sundsvall att klara detta bäst, men skillnaden mellan dem och exempelvis Hammarby är formen. Sundsvalls senaste fem matcher har varit tre kryss, en vinst och en förlust, desto bättre har det gått för såväl Hammarby som Degerfors.

Just nu är det bara att hoppas på det bästa och plocka så mycket poäng som möjligt. För att nå ett kval krävs inte bara full pott för vår del, men även max fyra, alternativt fem, poäng för Sundsvall.  Ingenting är omöjligt, därför behövs vi mer än någonsin på plats för att visa att vi tror på detta.

Christian Sundqvist

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply