Örebro borta – Murphys lag

I en vanlig fotbollsmatch finns det tre simpla utvägar: oavgjort, seger eller förlust – för en normal klubb. Vanligtvis hänvisar man segraren till det lag som spelar bäst, i Bajens fall handlar det om något helt annat: Murphys lag. ”Om det finns två eller fler sätt att göra något, och ett av dessa sätt leder till en katastrof, så kommer någon att göra det på det sättet”. Inför Örebromatchen var bara seger tillåtet och just därför sket det sig. Örebro – Hammarby 1-1.

Nu känns det kört, på riktigt den här gången. Visst, man ska aldrig säga aldrig men nu tvekar jag ens på att José Mourinho skulle kunna rädda oss. Elva rediga poäng upp till kvalstrecket, ännu inte en seger på nya arenan och direkt när man tror att målskyttet är igång så skiter det sig igen. Ingenting fungerar som det ska. Ytterligare en gång får jag hänvisa till Murphys lag.

Jag saknade de stora överraskningarna jag pratade om tidigare, den enda förändringen jag fick se var Robin Tranberg i startelvan men vill vi lyckas så måste vi våga mer. Som jag sa: vi måste ändra på förlustkonceptet. Varför kör man på samma skit som Berhalter (hänvisar er läsare till mitt tidigare blogginlägg ”Gromas Dennerhalter”)? Jag är trött på att kasta pengar på en klubb som snarare borde ge oss supportrar pengar för att komma dit. Jag är redan förberedd för ett år till i Superettan.

Nästa match är Falkenberg hemma, nästa måndag. Frågan är om vi verkligen ses på Nya Söderstadion? Vill man kasta sina pengar på nytt?

Christian Sundqvist

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply