Degerfors borta – en efterlängtad seger

Det känns lite klyschigt att säga att detta var en match med ”kniven mot strupen”. Dessutom känns det uttrycket rätt uttjatat i Hammarbysammanhang då vårt ojämna spel leder till att varje match och varje poäng numera har blivit livsviktigt i kampen om en allsvensk plats. Men kort och gott så var detta, likt alla andra matcher, en förjävligt viktig sådan. Tre poäng var det enda acceptabla och Gregg satt i en mer hotad roll än någonsin tidigare…

Spelet inleddes som vanligt på ett oförutsägbart sätt med spel åt båda hållen. Men med en ojämn plan blev det svårt att slå alla bollar rätt och därför slarvades allt för många chanser bort. Dessutom såg Degerforsdeffensiven alltid till att backa hem och följa med våra strikers i deras anfallsförsök. Så situationen såg minst sagt knepig ut och vid det här laget av matchen funderade jag redan på hur jag skulle formulera ytterligare ett poängtapp; men plötsligt hände någonting.

I den andra halvleken började man visa sig på helt nya sätt och varje spelare började täcka allt större ytor. Framförallt syntes det på Kennedy som nu inte bara befann sig ute på kanten utan också var med och slet mitt i banan. Säker och ting flöt på, Lallet var inne och slet och rätt som det var så släppte det bara. Vår egen grönvita hjälte, Kennedy Bakircioglü, lyckades totallura någon oförberedd bonde i Degerforsmålet, när han i matchens 77:e minut skruvade in en hörna i mål. 1-0 till Bajen, men trots detta vågade jag inte slappna av – jag såg ju trots allt den senaste matchen mot Varberg.

Men det är med glädje som jag kan indikera att det denna gång slutade lyckligt, eller i alla fall någorlunda. 1-0 är knappast någon storseger och det vore trots allt rätt gött om någon anfallare kunde börja göra mål han med. Men låt oss glädjas av nuet. Tre poäng är huvudsaken – tre jävligt viktiga poäng.

Med dessa ord tackar jag för mig, för tillfället i alla fall. Sticker som sagt till Kina nu på onsdag och kommer inte hem för än i juli. Så fram till den nya hemmapremiären på Tele2 så kommer min vikarie, Hektor Säll, att leda er genom den kommande månaden. Lycka till och forza Bajen! Gör den sista matchen på Söderstadion minnesvärd.

Christian Sundqvist 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply