Christian analyserar – truppen

Med säsongsstarten flåsandes i nacken tänkte jag att det är dags att klämma till med ytterligare en analys från min sida; delvis för att punkten ”Christian analyserar” ger mig en fruktansvärd egoboost, men även för att det finns någon aspergiansk del av min hjärna som bara älskar välstrukturerade analyser. Så likt det står i rubriken handlar dagens analys om spelartruppen för den kommande säsongen och tanken bakom detta är att den, med hjälp av en klassisk Café Bärs Kentaskala, ska betygsättas, spelare för spelare.

Så samla familj och vänner, koka upp en kopp te och sätt på mysig stämningsmusik i bakgrunden – det är även fritt att tycka till och bidra med åsikter om ni inte skulle hålla med.

Målvakter:

Johannes Hopf – Framröstad till fjolårets Bajenspelare, vilket han verkligen förtjänade. Börjar röra sig allt säkrare i målet och ser verkligen lovande ut inför den kommande säsongen. 5 Kenta av 5, inget snack om saken.
Tim Markström – Med handen på hjärtat känner man inte till så mycket om honom, nyinköpt från danska FC Fredericia och ska tydligen vara lång som ett höghus. Känns som en bra backup för Johannes, men eftersom man inte följt den danska upplagan av Superettan är det svårt att säga. 2 Kenta av 5?

Försvarare:

Billy Berntsson – Ojämn men trots allt bra offensiv. Har haft en stark försäsong och kan verkligen spela en viktig roll en årets defensiv. 3 Kenta av 5.
Michael Timisela – Kom från nederländska Eredivisie och VVV Venlo – dessutom är han fostrad i Ajax. Känns snudd på overkligt att se honom i en Bajentröja, men chansen till flopp finns ju alltid. 4 Kenta av 5, dock med potential till en femma.
Monday James – Skadad nästan hela tiden, som Bajens motsvarighet till Jack Wilshere. Ligger mellan en etta och en två men spelar trots allt okej när han väl kan. 2 Kenta av 5.
Thomas Guldborg Christensen – En spelare som på egen hand kan lyfta sina medspelare, såg fruktansvärt stabil ut under föregående säsong och lär garanterat växa mer under den kommande. 4 Kenta av 5.
Daniel Theorin – Ser ständigt säker ut och visar prov på rutin – vilket är viktigt för en riktigt bra mittback. Velar mellan en trea och fyra men jag känner att han har mer att bevisa. 3 Kenta av 5.
Erik Figueroa – Allt för mycket slarvande men kan se bra ut ibland. Tyvärr räcker inte ”ibland” för att vara bra nog. 2 Kenta av 5.
Max Von Schlebrügge – Konkurrensen om mittbackspositionerna i Bajen är tuff, men Max bör fixa det. Rutinerad, orädd och har fansens fulla stöd. Dessutom har han Superettans kanske mest imponerande ansiktshår. 4 Kenta av 5.

Mittfältare:

Christophe Lallet – Personlig favorit, som ni säkert har märkt. Vill ge honom en femma men ska försöka hålla mig norlunda opartisk. Hög högstanivå och låg lägstanivå men tycker trots allt han förtjänar en fyra. 4 Kenta av 5.
Viktor Nordin – Ung, oprövad och man vet inte mycket om honom. Född 1996, som sagt svårt att säga och får därför en etta, bara för att jag inte vet bättre. 1 Kenta av 5.
Nahir Besara – Fenomenal i Assyriska förra året men än är det osäkert hur det fungerar med Bajen. Kan bli säsongens bästa spelare, men vi avvaktar lite. 4 Kenta av 5.
Adis Husidic – Fått något av en Sergio Bosquets roll där han går ner en del och hämtar bollar. Han har sina stunder men, ljusa som mörka. 2 av 5 Kenta, för att sporra.
Mikael Rynell – Teknisk med en bra tvåfotare. Passningarna håller klass och växer allt mer för varje match, men har trots allt mycket mer att bevisa. 3 Kenta av 5.
Kennedy – Krävs det ens någon motivation? Vår egen grönvita superhjälte som kan göra mål på alla sätt och vis. Klockren, 5 Kenta av 5.
Robin Tranberg – Får inte överdrivet mycket speltid men är fortfarande ung. Såg bra ut under de få tillfällen han lirade under senaste säsongen och lär antagligen växa till sig. Dock får han nöja sig med en tvåa, än så länge. 2 Kenta av 5.
Nikolas Ledgerwood – Såg stundtals bra ut förra säsongen men knappast spelartypen som sticker ut – men den typen av spelare behövs de med. 3 Kenta av 5.
Christoffer Carlsson – Nyinköpt från Falkenberg. Snabb som vinden, teknisk och har enorm potential. Vill säga fyra, men likt Besara vet man inte vad han går för i Bajen. 3 Kenta av 5.
Nicklas Lindqvist – Likt Tranberg han man inte sett honom för mycket, men än är han ung. Plus i kanten för hans speed. 2 Kenta av 5.

Anfall:

Sebastian Castro-Tello – Ingen favorit från min sida. Få mål för att vara striker, känns som att hans storhetstid är pasé även om han bara är 26. 2 Kenta av 5.
Billy Schuler – Var ny i klubben förra säsongen och verkade ha svårt att komma in i laget. Är fortfarande ung och det känns som att han kan mer, men får ändå bara en tvåa. 2 Kenta av 5.
Sinan Ayranci – Lovande första säsong, dock var den förra under all kritik. Kommer det stora genombrottet i år? En tvåa här med, men med sinnesjuk potential hela vägen upp till en fyra. 2 Kenta av 5.
Erik Sundin – Lyckade bra på den korta tid han fick förra året. Besitter dessutom viktig rutin och vet hur man vinner. Kan rentav bli skyttekung? 4 Kenta av 5.
Mattias Adelstam – Mest minnesvärd för sitt hattrick mot Degerfors, men rätt kass annars – får hoppas på en Charlie Davies-faktor. Kanske jag är lite väl generös, men 3 Kenta av 5.

Vi ses väl på Söderstadion?

Christian Sundqvist

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply