Korkade utvisningar sänkte Honduras

Brasilien som väntat vidare till semifinal. Men det blev en väldigt intressant historia i kvartsfinalen, där de fick spela mot ett mycket överraskande Honduras. Ja, det här Honduras som charmat väldigt många åskådare hittills i den olympiska spelen, som med spelarprofiler som målskytten Jerry Bengtson, den intresssanta målvakten José Mendoza och den stora stjärnan Roger Espinoza, som var riktigt bra idag.

Honuras tog också ledningen i matchen, vilket får ses som en större överraskning. Mario Martínez höll sig framme och skickade in ledninngsmålet bakom Milan-målvakten Gabriel och det blev fart på händelserna direkt. En utvisning på Wilmer Crisanto gav dock laget ett svårt läge, som Brasilien också utnyttjade. Leandro Damião kvitterade och alla förväntade sig en brasilansk frammarsch i den andra halvleken. Men Honduras ville mer och de briljanta Espinoza placerade direkt in en boll vid den bortre stolpen, otagbart för målvakten. Strax efter blev det dock kvitterat på straff av Neymar och avslutningsvis tog också brassarna ledningen, när Damiao snyggt vände bort sin spelare och skickade in bollen i mål. Espinoza blev även han utvisad och lämnade planen besviken, men med applåder i ryggen från publiken. Som han förtjänat.

***

Det är lite sorgligt att Honduras ramlar bort redan nu. Laget har imponerat och skakade Brasilien faktiskt i matchen. Och det med en man mindre i stora delar av matchen. Espinoza har varit en av turneringens absolut bästa spelare och förtjänar alla applåder han får. Tack för showen Honduras, men en medalj blir det inte!

***

Brasilien planenligt vidare och Neymar och grabbarna får möta vinnaren mellan Storbritannien och Sydkorea. Alla drömmer om den där supermatchen mellan favoriterna och hemmahoppet, men man ska samtidigt inte underskatta ett intressant Sydkorea.

Den sista kvartsfinalen kommer att bli någonting alldeles extra!
__________________________________________________________

Rasmus Hammarström
Favoritlag: AC Milan
Favoritspelare: Kevin Prince Boateng, Kaká och Ronaldinho
Twitter

OS-Tips
Herrar: Guld – Brasilien, Silver – Senegal, Brons – Storbritannien
Damer: Guld – USA, Silver – Sverige, Brons – Japan

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply