Inför ödesmatchen: Henrik Larsson lugn

“Stämningen god i truppen”

Helsingborgs IF kan vara på väg ur Allsvenskan. Men trots det är Henrik Larsson lugn.
– Vi har en god stämning i truppen, säger han till fotbollskanalen.se

Med en omgång kvar av Allsvenskan 2016 riskerar Helsingborgs IF att trilla ur den högsta serien. För om HIF förlorar hemma mot J-dra samtidigt som Gelfe IF tar alla tre poängen borta mot Östersunds FK kommer Helsingborg att spela i Superettan nästa säsong.

Men oavsett kommer det i bästa fall bli ett tufft kval mot Halmstads BK. Men trots att klubben riskerar åka ur idag är inte tränaren Henrik Larsson orolig.

– Vi vet ju hur det ligger till. Det kan vi inte lägga energi på, så vi får gilla läget som alla andra. Vi får göra så bra vi kan i form av planering, träningsmässigt, innehållsmässigt, och allt det där, säger HIF-tränaren enligt Fotbollskanalen.

“Ingen idé att prata för mycket”

Henke vill se förändringar i hemmalagets spel gentemot hur säsongen varit, men han ser samtidigt en risk i att försöka ändra för mycket i spelet.

– Det är det viktiga nu, för lämnar du för mycket instruktioner så är risken att du ända ramlar tillbaka till det gamla spelsättet.

Helsingborg kan vid oavgjort resultat också säkra kvalplatsen istället för nedflyttningen då Gefle har fyra mål sämre i målskillnad. Avsparken i samtliga allsvenska matcher idag är klockan 15:00.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply