Ferhad Ayaz vill lämna Gaziantepspor – men får inte

U21-landslagsmannen vill lämna men klubben sätter stopp

Den svenske U21-landslagsmannen Ferhad Ayaz vill lämna Gaziantepspor. Klubben vägrar dock att släppa den före detta Degerfors-spelaren, trots att han knappt får spela.

Ferhad Ayaz är en del av det nya U21-landslag som ska fortsätta där det gamla slutade. Många av guldhjältarna från i somras har blivit för gamla nu och måste därför ge plats åt yngre namn, som bland annat Ayaz. Den förre Degerfors IF-stjärnan flyttade till Gaziantepspor i början av året, en flytt som han idag verkar ångra. Han får knappt någon speltid, trots att klubben verkar mena att Ayaz gör det bra.

– De säger att de är nöjda, att de vill behålla mig och tror på mig och bla bla bla… Jag känner liksom, jag har fått spela ytter i en match och det var tio minuter mot Galatasaray när jag fick hoppa in och då gick det riktigt bra. Men sedan dess har jag inte fått spela där och jag vet inte vad problemet är, säger han till Värmlands Folkblad.

– Eller jag vet vad problemet är, det är många grejer som att spelat in. Men jag vet inte vad jag har gjort eller om jag har sagt något. Jag har sagt åt dem att jag är beredd att lämna, fortsätter 21-åringen.

Klubbens nya tränare Okan Buruk har valt att spela Ayaz som central anfallare istället för ytter när han får chansen, något han inte är nöjd med alls. Han avfärdar inte möjligheten att vända hem till Sverige.

– Alltså… jag är öppen för allt, säger Ayaz till Värmlands Folkblad.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply