Engelska ligacupen får nytt namn nästa år

Engelska ligacupen får nytt namn nästa år

EFL Cup kommer heta Carabao Cup nästa år

Den engelska ligacupen, som i Sverige oftast bara kallas ligacupen, har hetat Carling Cup och EFL Cup de senaste upplagorna pga sponsorer. Nästa namn som turneringen kommer anamma är thailändska Carabao.

TIPS: Se Ligacupfinalen gratis online =>

Den engelska ligacupen är en turnering där många av storklubbarna roterar sina lag och ger många ungdomar chansen. De senaste åren är dock användningen av juniorer mindre då även de största klubbarna tar turneringen på allt större allvar. Det gör man trots att turneringen ofta har en låg status bland supportrar.

På grund av att FA Cupen är Englands stora turnering så har ligacupen, eller EFL Cup som den nu heter, ofta svårt att skaffa sponsorer under längre tid. Man har bland annat döpt turneringen efter Milk Marketing Board, Littlewoods, Rumbelows, Coca-Cola, Worthington’s, Carling och Capital One sedan starten. Den nya huvudsponsorn kommer från Thailand och man kommer också byta namn till företagets namn till nästa år – Carabao Cup.

Asiatisk energidryck

Carabao är ett företag från Thailand som producerar energidryck och som är väldigt stora sydostasien. Från och med nästa säsong är man också huvudsponsor av ligacupen i England och som en del av dealen så kommer turneringen officiellt heta Carabao Cup.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply