Sportchefen bekräftar: Konate fri att gå

Pa Konate är mycket nära en flytt från Malmö FF

Malmö FF tog emot FK Vardar i Champions League-kvalet under onsdagen och fick bara med sig 1-1 från hemmamötet vilket ansågs som en stort missräknande. Redan nu kommer nästa smäll då Pa Konate i princip är klar för SPAL.

Pa Konate är fostrad i Malmö FF sedan knatteåren och är uppväxt några hundra meter från Malmö Stadionområde. Han har dock aldrig lyckats cementera sin plats i startelvan under längre tiden utan han har ofta åkt in och ur startelvan beroende på om andra spelare är friska eller om de är helt ur form. Detta är en situation som Konate har sagt han inte är helt nöjd med.

Tidigare i våras avslöjades det att 23-åringen hade konkret intresse från Serie A-klubbar, men att en flytt inte blev av då. Nu kommer det nya uppgifter som säger att han bara är detaljer från en flytt till Serie A-nykomlingen SPAL och att MFF inte kommer hindra honom från en flytt.

Kan lämna som bosman

Det är Kvällsposten som skriver att Konate kommer lämna MFF för SPAL från och med den 1:a januari, dagen då vänsterbackens kontrakt med MFF går ut. Därmed kommer han inte köpas i sommar utan lämna som bosman när säsongen är slut.
– Det är det här vi har velat hela tiden och vi fick till det vi ville. Ibland lönar det sig att ha tålamod och vänta på den rätta klubben. Det har varit nära Serie A en längre tid men tidigare snubblade det på mållinjen, säger hans agent Nima Modyr till tidningen.

– Nu kommer Pa till ett lag som tror på honom. Sedan är det ett stort steg han tar från allsvenskan till Serie A men han har bevisat i Champions League att han kan mäta sig med de bästa.

Sportchefen Daniel Andersson säger också att Konate är fri att gå vad han vill.
– Han är fri att skriva på för en annan klubb, i övrigt har jag inga kommentarer utan det får Pa svara på, säger han till Kvällsposten.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply