Officiellt: Örebro SK lånar Divine Naah från Manchester City

Efter Källström och Frimpong – allsvenska klubbarna fortsätter förstärka

Först var det Simon Thern till AIK och Jiloan Hamad till Hammarby. Djurgården fullbordade Stockholmslagens värvningseufori genom att ta in Kim Källström innan AFC Eskilstuna slog ner med en riktig bomb då de värvade den Arsenal-meriterade mittfältaren Emanuel Frimpong. Nu är det Örebro SK:s tur att värva från en större klubb.

Allsvenskan 2017 känns redan nu som den hetaste upplagorna av den svenska högstaligan på många år. Samtliga tre Stockholmsklubbar har förstärkt rejält med knappa sex veckor kvar tills premiärmatcherna. Hammarby tog exempelvis in den gamle Malmö FF-stjärnan Jiloan Hamad medan Djurgården tog hem Kim Källström.

Rekordet slogs kanske dock av AFC Eskilstuna då de lyckades få över den gamle Arsenal-spelaren Emanuel Frimpong på lån, där han troligtvis kommer spela i minst två säsonger.

Manchester City-spelare klar för ÖSK

Nu är det Örebros tur att förstärka truppen. De har officiellt gjort klart med Manchester City-talangen Divine Naah från Ghana.

– Jättekul att allt har fallit på plats. Vi har tittat en hel del på Naahs matcher sedan vi fick indikationer på att ett lån var möjligt och vi tror han kommer att passa bra in i vårt sätt att spela. Det finns egenskaper i honom som vi tror kommer blomma ut och få rejäl färg i ÖSK-tröjan, säger tränaren Alexander Axén till Örebros officiella hemsida.

Vilken lön Naah kommer få i Örebro är ännu inte bekräftat.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply