Officiellt: Yoshimar Yotún lämnar Malmö FF för MLS

Malmö FF säljer Yoshimar Yotún

På fredagskvällen står det klart att försvararen lämnar Malmö FF efter två och en halv säsong i klubben. Nästa destination blir Orlando City SC där han blir lagkamrat med bland annat Kaká.

Efter en längre tids kontraktsförhandlingar står det klart att det inte blir någon fortsättning för Yoshimar Yotún i Malmö FF.  Försvararen som anslöt till den skånska storklubben 2015 för att ersätta Ricardinho lämnar därför MFF med omedelbar verkan och styr skutan mot MLS där det blir spel för Orlando City SC.

Under sin tid på Swedbank Stadion har spelaren varit med och vunnit ett SM-guld samtidigt som han även fick vara en del av äventyret i Champions League där man ställdes mot bland annat Paris Saint-Germain och Real Madrid. Totalt blev det 58 allsvenska matcher, 12 Europamatcher och 9 cupmatcher.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Malmö FFs spelare

Daniel Andersson, sportchef Malmö FF

– Den här säsongen har ”Yoshi” vuxit rejält och blivit en väldigt fin mittfältare, både centralt och på kanten. Men man ska inte glömma att han inledde som vänsterback och spelade samtliga sex kvalmatcher på den positionen när vi nådde Champions League.

– Han är en otroligt professionell, seriös och fin kille som alltid ger hundra procent, även i de perioder han har varit utanför laget. Vi hade mycket gärna haft honom kvar i flera år framöver, men ”Yoshi” ville fortsätta sin karriär i USA och vi unnar honom all lycka och framgång där.

På måndag spelas seriefinalen Djurgården – Malmö FF på Tele2 Arena.

Läs mer om MLS i USA

Här kan du läsa mer om amerikanska fotbollsligan Major League Soccer:

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply