Officiellt: Malmö FF lånar ut Zlatan Azinovic till Ängelholm

Zlatan Azinovic går till Ängeholms FF för att få speltid

Malmö FF bekräftade under onsdagen att man har inlett ett samarbete med Trelleborgs FF. Sedan tidigare har man också haft en mindre samarbete med Ängelholms FF och det samarbetet bekräftas ytterligare då Zlatan Azinovic lånas ut från MFF till ÄFF.

Malmö FF har redan rensat rejält i truppen under vintern. Man har gjort sig av med sex A-lagsspelare och endast värvat två nya; Vidar Örn Kjartansson och Anders Christianssen. Bland de spelare som försvunnit är de mest nämnvärda Agon Mehmeti, Simon Kroon och Pawel Cibicki.

En spelare som har befunnit sig i något av ett dödläge av karriären är Zlatan Azinovic. Målvakten skadade knät allvarligt under sommarens Europaspel och han erbjöds ett korttidskontrakt av MFF för att få genomföra sin rehabilitering innan han kunde söka efter en ny klubb. Nu har han också hittat ett nytt steg i karriären och det är Skånekollegan Ängelholms FF.

Ekonomisk kris i klubben

Både Allsvenskan och Superettan sparkar igång i helgen. För Ängelholm har detta inneburit stora problem eftersom deras ekonomi har varit körd i botten. Flertalet spelare kan lämna gratis om de vill innan fredagen (1:a april) om de vill eftersom de inte vill sänka sin lön i ÄFF. En av dessa spelare är förstamålvakten Oskar Berglund – därför valde huvudtränaren Christian Järdler att plocka in Azinovic.

– Han har haft otur med skador och är ännu inte helt hundra. Han är i gång och tränar men har inte spelat på länge och därför är han inte aktuell de första omgångarna, säger tränaren Christian Järdler till sajten Alltid Fullsatt samtidigt som han bekräftade lånet.

Ängelholm har också plockat in Petar Petrovic som varit klubblös efter att ha lämnat MFF i vinter. Man har dessutom lånat in talangen Oliver Stojanovic-Fredin från MFF.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply