Officiellt: BK Häckens Martin Ericsson slutar

Häckens lagkapten lägger skorna på hyllan

Martin Ericsson har varit lagkapten i BK Häcken sedan 2013. Men nu meddelar mittfältaren att hans karriär som professionell fotbollsspelare lider mot sitt slut.

Martin Ericssons professionella karriär inleddes vid 17 års ålder i Brage, för att sedan fortsätta i IFK Göteborg, Ålborg, Bröndby och Elfsborg. Sedan 2012 har han tillhört Hisingsklubben BK Häcken, där han varit lagkapten under de fyra senaste säsongerna. I dag är Ericsson 36 år och en av Allsvenskans mest rutinerade spelare, men snart lägger han skorna på hyllan.

Får ny roll i klubben

Den 6 november innebär inte bara slutet på Häckens allsvenska säsong utan också slutet på lagkaptenens spelarkarriär, meddelar han på klubbens officiella hemsida. Mittfältaren kommer dock inte lämna de gulsvarta, utan har erbjudits en annan roll i Häckens verksamhet.

– Det var ett tufft beslut att lägga av men det känns bra att jag får vara kvar i miljön och klubben, om än i en annan roll, säger Ericsson.

Parallellt med fotbollen har han studerat Sports Management tillsammans med tre andra spelare. Om ett år får han sin examen men han kommer att kunna börja använda sina kunskaper och sin erfarenhet redan i år hos Häcken.

– Precis alla detaljerna är inte fastställda än men jag kommer helt enkelt att ta klivet från omklädningsrummet till kontoret en trappa upp. Jag kommer att arbeta med management tillsammans med Sonny (Karlsson), det känns väldigt spännande, fortsätter han.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply