Markus Rosenberg: ”Man skäms”

Markus Rosenberg är ångerfull efter tuffa tacklingen

När Malmö FF träningsspelade mot FC Köpenhamn snackades det mycket om Markus Rosenbergs tackling på Nicolai Jörgensen i efterhand. Nu ber han om ursäkt och lovar att han ska försöka förbättra sitt temperament.

Det sista Markus Rosenberg gjorde i Allsvenskan 2015 var att skicka ut en armbåge mot IFK Norrköpings Linus Wahlqvist och givetvis visades han ut. Sedan tidigare är det känt att Malmö FF:s lagkapten har ett hetsigt temperament, men det har också gjort att han hamnat i blåsväder ett antal gånger genom sin karriär.

Den senaste gången Rosenberg visade sitt temperament var i en träningsmatch mot FC Köpenhamn i Dubai. Nicolai Jörgensen hade precis satt in en idiottackling på Jo Inge Berget och Rosenberg gav igen genom en våldsam tackling med sulan före. Direkt efter matchen ville han inte tala om situationen, men ni väljer han att be om ursäkt.

”Jag har bett om ursäkt”

Lyckligtvis skadades varken Berget eller Jörgensen i situationen även om känslorna var väldigt heta i derbyt. Rosenberg är dock ångerfull, även om han uttrycker sin kärlek till det fysiska spelet.
–  Jag har bett om ursäkt och sagt att det inte var okej. Jag är väldigt glad att han inte blev skadad och att jag inte själv blev skadad i den andra situationen. Det var en del tuffa närkamper även om min var den tuffaste, säger Rosenberg till Sportbladet.

MISSA INTE: Malmö FF:s match mot FC Midtjylland IDAG klockan 17:00. Här ser du matchen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply