Zlatan Ibrahimovic: ”Det blir ett minne för livet”

Zlatan Ibrahimovic: ”Vi vinner matchen, jag gör tre mål, alla skriker mitt namn efteråt”

På tisdagskvällen höll Laurent Blanc och Zlatan Ibrahimovic presskonferens i Swedbank Stadion och det var många frågor som var riktade mot svensken.

På onsdagen återvänder Zlatan Ibrahimovic till Malmö för att spela den näst sista gruppspelsmatchen i årets upplaga av UEFA Champions League. På tisdagskvällen var det dags för presskonferens med på Swedbank Stadion och det var en skämtsam Zlatan som satte sig bakom podiet, tillsammans med tränaren Laurent Blanc.

– Vi har landat, inte sett så mycket mer än hotellet. Men det är härligt vara här. Jag ska bara njuta. Det kommer att bli ett minne för livet, säger Ibrahimovic när han fick första frågan. Därefter berättar han att han ser fram emot mötet med Malmö FF och är glad över att kunna låta hela Malmö se matchen, på en storbildsskärm på Stortorget.

– Så fort lottningen var klar ringde jag och sa: ”Boka hela stortorget”. Sen ringde de och sa ”det är bokat”. Bra.  Jag vill att alla ska få se matchen. Det blir ett minne för livet.

– Jag vill att alla ska få uppleva matchen. De ska kunna säga att de var där, även de som inte har biljett till stadion. Det är ren glädje och kärlek till staden, säger fortsätter svensken.

”Vill visa Rosengård för hela laget”

Anfallaren i Paris Saint-Germain höll inte inne med komplimangerna om Malmö och säger att han gärna hade visat staden och Rosengård för hela laget.

– Jag är stolt över att påverka de unga. Jag känner att jag har mycket ansvar.  Jag ser mig som en förebild, för folk i sådana områden, men inte bara där utan för alla. Att vara sig själv är nyckeln. Jag har inte ändrat mig, trots stora kontrakt, klubbar, när jag blivit allt större. Jag är alltid samma person, säger han.

När Zlatan kom till stan tände man ett stort lysande Z på Turning Turso, något som huvudpersonen själv inte hade kunnat tänka sig.

– Nej, det här har inte hänt många spelare. Nu händer det mig och jag försöker njuta. Men jag hade inte kunnat föreställa mig det.

– Det är kaos överallt, det är så det ska vara. Det är något som händer, på riktigt, det är levande. Att det skulle hända, nej. Jag visste att jag skulle spela i Champions League en dag men inte Malmö. Allt hängde på dem!

För att nå hela vägen i CL behöver PSG ännu mer erfarenhet menar Ibra.

– Det har varit tre år, nu är det fjärde året, ett helt nytt lag, det tar tid att få erfarenhet. Alla väntar sig att vi ska vi vinna, det  ser våra stora namn. Men det är inte så lätt. Kan klubben skaffa sig mer erfarenhet så kommer man att nå målet. Motto är det, dream bigger och att vinna allt. Denna säsong? Vi får se, hur långt vi når. Det går bra just nu. I morgon kan vi kvala in från gruppen, säger han.

Läs mer om Malmö FF – Paris Saint-Germain

Flera PSG-stjärnor missar Malmö FF-matchen – se hela truppen

Paris Saint-Germain hyllar offer mot Malmö FF

Malmö FF – PSG TV kanal – vilken kanal visar MFF-PSG?

Matchen mellan Malmö FF och Paris Saint-Germain blir bok

Zlatan Ibrahimovics överraskning – bokar Stortorget inför hemkomsten

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply