Officiellt: Malmö FF värvar Bonke Innocent

Officiellt: Malmö FF värvar Bonke Innocent

Malmö gör klart med mittfältaren

Malmö FF har tidigare i somras värvat Kingsley Sarfo från Sirius och har nu återigen varit ute på marknaden och denna gång värvat ännu en mittfältare, i den 21-årige Bonke Innocent från Lilleström SK.

Malmö FF leder för närvarande den allsvenska tabellen med överlägsenhet, tio poäng ned till ligatvåan Djurgården. De har gjort en mycket stark säsong och är på väg mot ännu ett ligaguld. Tidigare i somras förstärkte de laget i forma av Sirius mycket talangfulle mittfältare Kingsley Sarfo. Nu har man valt att bredda truppen ytterligare, med värvningen av Bonke Innocent. Klubben gör gällande på sin officiella hemsida att man har lyckats knipa den nigerianske talangen.

Innocent spelade tidigare i norska Lilleström SK, dit han kom 2014 från nigerianska Bujoc Sport FC. Innocent, som kommer få tröja nummer 20, kommer att ansluta till truppen nästa vecka, men kommer inte att medverka i mötet med Djurgården på måndag.

– Det känns bra att vara här. Det är en fantastisk möjlighet för mig. MFF har ett starkt lag som alltid ligger i topp, sade Innocent till klubbens officiella hemsida.

– Jag är den sortens spelare som älskar att vinna bollen och behålla den i laget. Det hoppas jag ska kunna bidra till vårt spelsystem.

Sportchef Daniel Andersson har också kommenterat övergången.

– Vi har scoutat honom sedan ett tag tillbaka så det känns fint att ha honom på plats. Han har en profil som vi letat efter, snabb, stark och bolltrygg central mittfältare. Dessutom är det en kille som är seriös, enormt driven och alltid ger sitt yttersta, sade Andersson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply