Officiellt: Malmö FF sparkar Allan Kuhn

Officiellt: Malmö FF sparkar Allan Kuhn

Trots att han vann dem ett SM-guld

Det har idag bekräftats att Malmö FF:s guldtränare Allan Kuhn inte kommer att fortsätta under nästa säsong, detta då det sägs finnas ett utbrett missnöje med den danske tränaren i klubben trots att han hjälpte dem att vinna deras 19:e SM-guld.

Allan Kuhn tillträde som huvudtränare för Malmö FF efter att Åge Hareide lämnade klubben. Idag, mindre än ett år senare, gick Malmö FF officiellt ut på sin hemsida med att de har sparkat sin guldtränare Allan Kuhn.

Det har under en tid gått rykten om att dansken kunde komma att sparkas men ingenting har varit konkret. Enligt uppgifter till Expressen så skall anledningen ha varit att spelarna inte var nöjda med honom och hur han agerade i sin position som tränare. Det skall även ha handlat om det faktum att 48-åringen saknade en tydlig spelidé och någonting att kunna falla tillbaka på, problem som hade uppmärksammats av VD:n Niclas Carlnén och sportchefen Daniel Andersson.

– Allan Kuhn har en varm personlighet, en stor fotbollskunskap och tog vårt nittonde SM-guld. Nu är vår bedömning att vi behöver ett annat ledarskap för att ta fortsatta kliv mot en ny nivå för Malmö FF, sade sportchef Andersson i ett pressmeddelande.

Kuhn kom till Malmö inför denna säsongen, i januari 2016, då han tog över efter Åge Hareide. Den blott 48-årige tränaren hade tidigare enbart haft ett uppdrag som huvudtränare för FC Midtjylland, men mest jobbat som assisterande tränare i Danmark. Kuhn är en före detta fotbollsspelare, som höll till på mittfältet och spelade bland annat i Örgryte IS och Lyngby BK.

Att Allan Kuhn fått sparken kom inte direkt som någon överraskning då han stod på enligt oddsen att bli nästa tränare som får sparken i Allsvenskan 2016.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply