Officiellt: Lasse Nielsen klar för Malmö FF

Tung värvning för de regerande mästarna

De svenska mästarna Malmö FF förstärker inför Allsvenskan 2017. Från och med den kommande säsongen kommer danske Lasse Nielsen att ansluta sig till klubben. Nielsen har fina meriter från spel ute i Europa.

Malmö FF fortsätter rusta upp inför den kommande säsongen, och under förmiddagen kom den tyngsta värvningen hittills då den danske försvararen Lasse Nielsen skriver på ett treårskontrakt. Nielsen har goda erfarenheten från spel ute i de större ligorna, samt Europa-spel, vilket kan bli oerhört värdefullt när Malmö FF när de till sommaren ska försöka kvala in till Champions League.

Åtta CL-matcher

Den 29-årige mittförsvararen har spelat i danska Aalborg samt nederländska NEC, men under den nästan tre senaste åren har han spelat i Anderlecht i den belgiska ligan. Med klubben gjorde han åtta matcher i Champions League säsongen 2015/16 och under fjolårssäsongen tog han sitt lag till sextondelsfinal i Europa League.

Sportchefen Daniel Andersson är nöjd med värvningen:

– Vi har känt till honom länge och det känns bra att han är här nu. Vi känner att det är en spelartyp vi behöver i det sättet vi vill spela. Han är snabb, aggressiv och kommer att vara väldigt viktig i vår speluppbyggnad och när vi ska vinna tillbaka bollen, säger han till MFF:s hemsida.

– Hans rutin från både Europa League och Champions League är också intressant. Han har spelat på den nivån och vår ambition är att nå dit igen.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply