Markus Rosenberg öppnar för fortsättning i Malmö FF

Stjärnan blir kvar i Malmö vid Europaspel

I går avslöjade Markus Rosenberg att nästa säsong blir hans sista. Men nu öppnar han för en fortsättning i Malmö FF om klubben skulle ta sig till Europaspel våren 2018.

Markus Rosenberg har spenderat i stort sätt hela sin karriär utomlands i välkända klubbar som Ajax och Werder Bremen. Vintern 2014 valde han dock att återvända hem till Malmö FF som han en gång lämnade för proffslivet i utlandet. Där har han visat vägen för sitt lag och avancerat fram till spel i Champions League två år i rad och dessutom vunnit SM-guld.

Under fredagen blev det känt att Rosenberg gör sin sista säsong som profesionell fotbollsspelare nästa år. Det var i en intervju i magasiniet Offside nyheterna avslöjades om den 33-årige anfallaren, som förklarade att hans kropp tagit skada under de senaste åren och att han vill slippa hålla tillbaka krafterna under sitt sista år.

”Det vore svårt att sluta då”

Men redan efter en dag öppnar han för en fortsättning i MFF. Om laget vinner Allsvenskan och kvalar in till Champions League nästa höst kan det bli aktuellt med en förlängning vid ett skede där man till exempel slutar trea i gruppen som gör att man får spela slutspel i Europa League våren 2018.

– Då får jag väl skriva på för sex månader till i så fall… Det vore svårt att sluta då, säger Malmö-stjärnan till Sydsvenskan.

– Det vore dumt att säga att man slutar om man känner sig fräsch. Känner man sig fräsch efter nästa år, så får det bli ett bonusår i så fall. Men nästa år blir kanske det sista, fortsätter han.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply