Malmö FF:s Emin Karaman aktuell för Inter

Malmö kan tappa anfallslöftet till italienska storklubben

Malmö FF är på väg att tappa unge anfallaren Emin Karaman. 18-åringen ska göra ett besök hos den italienska storklubben Inter.

Malmö har haft enorma framgångar de senaste åren och deltagit i Champions League två år i rad. Detta har även öppnat upp möjligheten för klubbens U19-lag att visa upp sig i Youth League (juniorernas motsvarighet). I den senaste upplagan slutade MFF trea i gruppen bakom Paris Saint-Germain och Real Madrid. En spelare som stack ut ur mängden var anfallaren Emin Karaman, det blev dessvärre inga mål för 18-åringen men trots det imponerade han på många scouter som var på plats.

Jagas av Serie A-klubbar

Nu kan Karaman vara på väg bort från Malmö och Sverige. Enligt Fotbollskanalen har klubbar som Juventus, Roma och Atalanta varit ute efter spelarens signatur. Men det mest troliga alternativet är Inter, som bjudit in honom till provspel.

– Inter har varit på oss och vi kände att det var värt att åka ner dit och lyssna på dem. Det är en av de mest satsande akademierna i Europa. Många gånger vill lagen värva spelarna när de är 15-16 år gamla, så självklart är det här intressant, säger agenten Nima Modyr.

På frågan om huruvida det hade kunnat bli en fortsättning i Malmö, är det inte helt omöjligt enligt Modyr.

– Vi utesluter ingenting. Ska han vara kvar i Malmö vill vi ha en tydlig plan. Just nu har de många forwards som går bra. Ska Emin bli uppflyttad till A-truppen är det speltid som gäller.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365