Behrang Safari får en saftig bonus i Malmö FF

När Safari ansluter i sommar kommer han få fem miljoner kronor

Igår blev det helt klart att Behrang Safari återvänder hem till Malmö FF efter sju år utomlands i Basel och Anderlecht. Nu avslöjas det att Safari kommer få en ordentligt sign on-bonus på fem miljoner kronor av MFF.

Malmö FF har gjort det till en vana att plocka hem gamla profiler under slutskeden av deras karriärer. Patrik Andersson, Daniel Andersson, Olof Persson, Anders Andersson, Guillermo Molins och Markus Rosenberg är några av de absolut främsta hemvändarna MFF har lyckats med under de senaste tio åren.

Igår bekräftade vi att Behrang Safari har skrivit på för MFF igen och att han ansluter i sommar när hans kontrakt med Basel går ut. Alla parter verkar extremt nöjda med affären och nya uppgifter säger att Safari kanske är den allra mest nöjda. Han får nämligen en trevlig sign on-bonus på fem miljoner kronor.

Ekonomiskt fördelaktigt

Enligt källor till Sportbladet har Safari alltså blivit lovad en sign on-bonus på fem miljoner kronor. Anledningen till att MFF väljer att betala ut relativt höga sign on-bonusar är att spelarna betalar mindre skatt på den summan om de tar emot den när de fortfarande bort utomlands. Safari får alltså behålla en stor del av pengarna själv. Markus Rosenberg fick en sign on-bonus på 8 miljoner kronor när han skrev på för MFF.

MFF betalar ingen övergångssumma för Safari eftersom han ansluter som bosman i sommar. Däremot kostar han alltså fem miljoner kronor för MFF.

Han har varit ett hett mål för Malmö FF sedan oktober.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply