Avslöjar: Malmö FF närmar sig värvning av Kevin Álvarez

Avslöjar Malmö FF närmar sig värvning av Kevin Álvarez

Kevin Álvarez till Malmö FF?

Enligt en källa som står spelaren väldigt nära kan en flytt till Malmö FF bli klar under den kommande veckan.

Det kom som en överraskning för många. Det hade varit tyst i svensk media angående Malmö FFs värvningsplaner men i slutet av januari kom nyheten fram. Kevin Álvarez från Honduras sades enligt lokal press vara på väg till Malmö FF och det uppstod många frågetecken hos de himmelsblåa supportrarna. Nu kan Silly Season Sverige avslöja hur det hela ligger till och hur nära en affär egentligen är.

Kevin Álvarez är en 22-årig högerback som även kan spela som högeryttermittfältare. Spelaren har slagit igenom i den honduriska ligan och förväntas ta nästa steg i karriären. Det har funnits intressen från både andradivisionen i Costa Rica samt Houston Dynamo i MLS men det hela ska ha stannat upp då spelaren tagit beslutet att flytta till Sverige. Intresset från Malmö FF har gjort att Álvarez siktat in sig på att flytta till Allsvenskan den kommande säsongen men hur ser situationen ut?

I skrivande stund befinner sig spelaren i Costa Rica tillsammans med sin agent Daniel Solís där spelaren tränar på egen hand samt genomgår flertalet tester. Álvarez väntar i detta nu på att få grönt ljus från Malmö FF och kommer med största sannolikhet att åka till försäsongslägret i Marbella under den kommande veckan. Det är de förhoppningarna som spelaren har i detta nu. Spelarens agent har bekräftat att man väntar på grönt ljus från Malmö FF för att kunna åka och förhandla fram ett kontrakt.

Det finns ingen överenskommelse om ett kontrakt för närvarande då man inte kommit överens om hur långt kontraktet kommer att sträcka sig eller hur mycket en lön kommer att ligga på. Allt kommer att förhandlas när spelaren och agenten kommer till södra Spanien och träffar Malmö FFs klubbledning. Spelaren är alltså inställd på att flytta till Malmö men i skrivande stund har man endast en verbal överenskommelse om att en flytt ska bli av.

Det ska även nämnas att MLS-klubben Houston Dynamo backat med sitt intresse om Kevin Álvarez. Detta då han ska ha meddelat att han bestämt sig för flytt till Malmö FF.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Malmö FFs stjärnor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply