Avslöjar: Malmö FF närmar sig värvning av Kevin Álvarez

Avslöjar Malmö FF närmar sig värvning av Kevin Álvarez

Kevin Álvarez till Malmö FF?

Enligt en källa som står spelaren väldigt nära kan en flytt till Malmö FF bli klar under den kommande veckan.

Det kom som en överraskning för många. Det hade varit tyst i svensk media angående Malmö FFs värvningsplaner men i slutet av januari kom nyheten fram. Kevin Álvarez från Honduras sades enligt lokal press vara på väg till Malmö FF och det uppstod många frågetecken hos de himmelsblåa supportrarna. Nu kan Silly Season Sverige avslöja hur det hela ligger till och hur nära en affär egentligen är.

Kevin Álvarez är en 22-årig högerback som även kan spela som högeryttermittfältare. Spelaren har slagit igenom i den honduriska ligan och förväntas ta nästa steg i karriären. Det har funnits intressen från både andradivisionen i Costa Rica samt Houston Dynamo i MLS men det hela ska ha stannat upp då spelaren tagit beslutet att flytta till Sverige. Intresset från Malmö FF har gjort att Álvarez siktat in sig på att flytta till Allsvenskan den kommande säsongen men hur ser situationen ut?

I skrivande stund befinner sig spelaren i Costa Rica tillsammans med sin agent Daniel Solís där spelaren tränar på egen hand samt genomgår flertalet tester. Álvarez väntar i detta nu på att få grönt ljus från Malmö FF och kommer med största sannolikhet att åka till försäsongslägret i Marbella under den kommande veckan. Det är de förhoppningarna som spelaren har i detta nu. Spelarens agent har bekräftat att man väntar på grönt ljus från Malmö FF för att kunna åka och förhandla fram ett kontrakt.

Det finns ingen överenskommelse om ett kontrakt för närvarande då man inte kommit överens om hur långt kontraktet kommer att sträcka sig eller hur mycket en lön kommer att ligga på. Allt kommer att förhandlas när spelaren och agenten kommer till södra Spanien och träffar Malmö FFs klubbledning. Spelaren är alltså inställd på att flytta till Malmö men i skrivande stund har man endast en verbal överenskommelse om att en flytt ska bli av.

Det ska även nämnas att MLS-klubben Houston Dynamo backat med sitt intresse om Kevin Álvarez. Detta då han ska ha meddelat att han bestämt sig för flytt till Malmö FF.

Legendaren: “Alvarez kan bli hur bra som helst”

Silly Season Sverige hörde av oss till den honduranska fotbollslegendaren Carlos Pavón för att få en bättre bild av spelaren. Pavón har tidigare spelat i bland annat den mexikanska ligan, Serie A samt La Liga men jobbar numera som fotbollsexpert på Univision i Miami.

Vad är Kevin Álvarez för spelare och vad är hans styrkor?

Kevin Álvarez är en spelare som kan spela både som högerback och som höger yttermittfältare. Han drar sig inte för att gå framåt i banan och är snabb och teknisk när det gäller att gå på offensiven och få till inlägg. Han är en ung spelare som har alla förutsättningar för att bli väldigt bra. Detta kommer bli hans första klubb utanför hemlandet och han har tagit steget i precis rätt tid. Kevin har även ett fint skott och har ett bra huvudspel. Jag säger inte detta för att jag känner honom eller för att vi kommer från samma land. Det jag säger är vad jag har sett av honom när han spelat i Olimpia och i Honduras landslag. Kevin kan både försvara och anfalla men han är mest inställd på att försvara, det är hans huvuduppgift.

Kevin är en väldigt väldigt lovande spelare och med rätt tränare och hårt arbete kan bli väldigt bra.

Hur är Álvarez utanför banan med tanke på att han fortfarande är ung?

Många yngre spelare vill gärna ut och festa eller visa upp sig på sociala medier. Jag har dock aldrig hört om något problem när det kommer till honom. Han är mogen för sin ålder och när han nu får chansen att flytta till Europa kommer han ge allt. Han har varit väldigt tydlig under en längre tid att han vill lämna för spel i Europa och när han nu får chansen gäller det att ta den.

Hur mycket vet man i Honduras om svensk fotboll och Malmö FF, egentligen?

Det är nog lika mycket som svenskarna kan om fotboll i Honduras. En del vet dock vad Malmö FF är för klubb då Zlatan Ibrahimovic kommer därifrån samtidigt som man spelat i Champions League under de senaste åren. De spelar även i Europa League och att man är med och möter större lag är en av anledningarna också till att han vill flytta till Malmö. Jag skulle säga att detta är en väldigt bra för MFF, både ekonomiskt och sportsligt. Han kan väldigt hög potential och skulle han lämna om några år k.an Malmö få en hög prislapp när man säljer honom.

Hur stor potential har han och var ser du honom om fem år?

Om han brukar allvar kan jag säga att han kan bli hur bra som helst. Det är dock mycket upp till honom själv och hur det går i Malmö som avgör. Han han potential att gå till en av de större klubbarna i Europa. Han har dock mycket kvar att lära då han fortfarande är ung, men det ser väldigt lovande ut.

SE ÄVEN: Så mycket tjänar Malmö FFs stjärnor

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply